Bostonu po další prohře uniká play-off. Zato Detroit v něm chybět nebude

V kanadskoamerické NHL vrcholí základní část a s tím související boje o poslední místa do play-off. Navzdory prohře si účast ve vyřazovacích bojích zajistil Detroit. Rudým křídlům pomohla porážka Bostonu, kterému nestačil ani gól Davida Pastrňáka a prohrál doma s Ottawou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák překonává gólmana Ottawy Hammonda

David Pastrňák překonává gólmana Ottawy Hammonda | Zdroj: Reuters

Bostonští Medvědi přitom měli povedený vstup do utkání poté, co David Pastrňák rukou zpracoval letící přihrávku Marchanda a přesnou střelou do růžku překonal brankáře hostí.

Ve druhé třetině však přišla zkáza Bostonu, když Ottawa, která už na účast v play-off pomýšlet nemůže, vstřelila čtyři branky a zápas otočila na svou stranu.

Hokejisty Třince povede od příští sezony trenér Kýhos. Podepsal smlouvu na dva roky

Číst článek

V poslední dvacetiminutovce pak Senátoři přidali další dva góly a zpečetili osud Bruins.

Boston tak nyní musí doufat, že Philadelphie nezíská ve svých dvou zbývajících zápasech více než bod, jinak pro něj sezona končí.

Takové starosti už nemá Detroit, který dnes sice podlehl New Yorku Ranger 2:3, ale díky prohře Bostonu má jistotu prvního kola play-off, kde vyzve floridskou Tampu Bay. Český brankář Petr Mrázek postup svého týmu oslavil pouze v roli náhradníka, protože příležitost v brankovišti Red Wings dostal opět jeho kolega Howard.

Výsledky NHL:

Boston - Ottawa 1:6 (1:0, 0:4, 0:2)
Branky: 6. Pastrňák - 26. a 55. Smith, 22. Neil, 29. Puempel, 30. Zibanejad, 52. Pageau. Střely na branku: 40:36. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Hammond, 2. Smith, 3. Pageau (všichni Boston).

NY Rangers - Detroit 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky: 17. Boyle, 55. Hayes, 58. Lindberg - 27. Sheanan, 59. Abdelkader. Střely na branku: 20:33. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Raanta, 2. Hayes (oba NY Rangers), 3. Howard (Detroit).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme