Brácha pro klub dýchá. Je mi líto, co se stalo, říká šéf hokejové Plzně Straka

Jedno z nejtěžších rozhodnutí v životě má prý za sebou generální manažer hokejové Plzně Martin Straka. Bývalý úspěšný reprezentant totiž kvůli špatným výsledkům odvolal od extraligového áčka trenéra a tím i svého bratra Michala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Indiány povede duo Martin Straka (vlevo) a Tomáš Vlasák

Indiány povede duo Martin Straka (vlevo) a Tomáš Vlasák | Zdroj: ČTK

„Ten kluk pro klub dýchá. Je mi líto, co se stalo, ale bohužel, tak to je,“ zastává se Martin Straka svého o rok staršího sourozence. Michal Straka si skutečně jako trenér nevedl vůbec špatně.

Jako asistent Milana Razýma slavil s indiány historicky první extraligový titul, v minulé sezoně k němu přidal bronzové medaile. Letos se to ale všechno nějak zadrhlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dovedete si představit, že svého sourozence připravíte o práci? Právě to totiž udělal šéf hokejové Plzně Martin Straka

„Určitě jsme to měli nějakou dobu v hlavě, ale doufali jsme, že se to ještě zlomí a ten poslední zápas to už byl takový chaos, takže jsme tady po zápase dlouho seděli a vyplynulo z toho zatím tohle.“

Hlava a nasazení - to jsou podle Martina Straky klíčové věci, které indiány sráží v extraligové tabulce až téměř na absolutní dno. Na svém prvním tréninku v roli kouče občas vysvětloval, občas křičel. Každý hráč prý potřebuje něco jiného.

„Nikdy jsem v tom nebyl, uvidíme, jak to bude vypadat, teď asi nedokážu říct. Můžu slibovat, že budu hodný, ale možná se mi potom nebude něco líbit a budu se chovat jako blázen. Nevím, uvidíme po zápase ve Vítkovicích.“

Martin Straka povede plzeňské indiány společně se svým někdejším spoluhráčem, aktuálně sportovním manažerem Plzně Tomášem Vlasákem. Pomáhat jim bude i někdejší obránce a teď šéf mládeže Jiří Hanzlík. Na dalších postech se nic nemění - Ladislav Čihák zůstal asistentem a Rudolf Pejchar trenérem gólmanů.

Jan Markup, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme