Brankář Jakub Kovář udržel v KHL nulu, jeho bratr Jan si připsal tři body

V hokejové KHL na sebe opět výrazně upozornili čeští hokejisté. V utkání Jekatěrinbugrgu s Jokeritem udržel domácí gólman Jakub Kovář čisté konto, jeho bratr Jan rozhodl gólem v prodloužení o vítězství Magnitogorsku nad Petrohradem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance | Zdroj: Reuters

V utkání dvou špičkových klubů KHL se prosadil i útočník hostujícího Petrohradu Roman Červenka, který ve druhé třetině využil přesilovou hru svého týmu, když z bezprostřední blízkosti uklidil ideální přihrávku Thoresena.

Reprezentační útočník, který se objevil v nominaci trenéra Růžičky na nadcházející Channel One Cup, který je druhým dílem Euro Hockey Tour, poslal svůj tým do vedení 2:1.

Na začátku třetí třetiny hosté odskočili dokonce o dvě branky, ale Mozjakin snížil a v 59. minutě po přihrávce Jana Kováře Zaripov vyrovnal.

Pro českého útočníka to byla druhá asistence v utkání, protože se přesnou přihrávkou podílel i na prvním gólu Magnitogorsku. V prodloužení pak Jan Kovář dokonal svůj výborný výkon vítězným gólem.

Jeho bratr Jakub Kovář se prezentoval vynikajícím výkonem v brance Jekatěrinburgu. V utkání s favorizovaným Jokeritem pochytal všech 33 střel finského týmu a měl zásadní podíl na vítězství 4:0.

Kontinentální hokejová liga:

Jekatěrinburg - Jokerit Helsinky 4:0 (čisté konto Jakub Kovář), Magnitogorsk - Petrohrad 4:3 v prodl. (Jan Kovář 1+2 - Červenka 0+1)

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme