Brankář Ondřej Pavelec byl vyhlášený hvězdou týdne v NHL

Český hokejový brankář Ondřej Pavelec táhne Winnipeg do play-off a na jeho výkony z posledních zápasů se valí jen slova chvály. Teď byl vyhlášený první hvězdou uplynulého týdne v NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pavelec byl za výkon proti Arizoně vyhlášen hvězdou zápasu

Ondřej Pavelec byl za výkon proti Arizoně vyhlášen hvězdou zápasu | Zdroj: Reuters

Hlavně díky jeho výkonům porazili Winnipeg San Jose, St. Louis a v posledním utkání i Washington. Proti týmu Alexandra Ovečkina, který je nejlepším kanonýrem celé soutěže, navíc Pavelec udržel druhé čisté konto v sezoně.

V týdnu se český brankář dostal opravdu na úctyhodná čísla, když v průměru inkasoval 0,97 gólu na zápas a jeho procentuální úspěšnost zákroků se vyhoupla na 97%!

Jeho forma na jednu stranu může dělat radost reprezentačnímu trenérovi Vladimíru Růžičku. Ten by Pavelce rád viděl v reprezentačním dresu na mistrovství světa v Praze. Na druhou stranu právě vynikající výkony Pavelce posouvají Winnipeg do play-off.

V současné době jsou Jets na 7. místě Západní konference s náskokem čtyř bodů na deváté Los Angeles. Desáté San Jose už ztrácí na Winnipeg 8 bodů. Do konce základní části NHL přitom chybí pouze 10 zápasů.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme