Brankářská otázka je vždycky citlivá, říká trenér hokejových gólmanů Prusek

Jestli mají trenéři české hokejové reprezentace po prvních dvou zápasech mistrovství světa o čem přemýšlet, pak je to defenziva a pozice brankářské jedničky. Ondřej Pavelec, který po Salákovi dochytal zápas s Lotyši, podle trenéra gólmanů Martina Pruska v utkání obstál. Zda bude stát Pavelec v brance i v zítřejším duelu s Kanadou, která dnes nasázela deset gólů Německu, však zatím trenéři neřekli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Salák po druhém gólu skončil na střídačce, nahradil ho Ondřej Pavelec

Alexander Salák po druhém gólu skončil na střídačce, nahradil ho Ondřej Pavelec | Foto: Český rozhlas

S výkonem střídajícího Pavelce byl Prusek spokojený.

„Samozřejmě je to těžké pro toho brankaře, když čeká na zákrok a potom vlastně hned první šance byl sám hráč před brankou a Ondra ho výborně vybruslil, že ten hráč tam neměl šanci zakončit. To bylo důležité, protože to bylo za stavu 3:2 pro nás a já si myslím, že i tohle pomohlo Ondrovi a zvedlo mu to sebevědomí,“ řekl Prusek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O hokejových reprezentačních brankařích mluvil s jejich trenérem Martinem Pruskem redaktor Aleš Procházka

Ani Saláka, jemuž se úvodní dva duely nepovedly, však trenér brankařů neodepisuje.

„Taky jsem chytal. Vím, že ta brankářská otázka je vždycky citlivá a já přeju všem těm gólmanům. Je potřeba se bavit se všema a nikoho neházet stranou,“ podotýká Prusek.

Zda padne pro utkání s Kanadou volba trenérů na Pavelce, Saláka, nebo třeba na Kováře, však Prusek říct nechtěl. „Bavili jsme se o tom s trenéry, ale řekne to asi Vláďa Růžička,“ podotkl.

Salák tým nepodržel, o brankáři na Kanadu se rozhodne až před zápasem

Číst článek

Kromě dobrého výkonu brankáře budou muset Češi v zítřejším duelu s Kanaďany předvést také poctivou obranu.

„Oni mají čtyři pětky, hlavně co se týká ofenzivy, nabité výbornými hráči, takže bude důležité výborně bránit. Hrát s nimi nahoru dolu, to by asi nebylo úplně v pořádku, ta ofenzivní síla je tam obrovská,“ dodal Prusek.

Aleš Procházka, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme