Bratři Hanzlové se poprvé setkali v jednom útoku. Spojilo je zranění spoluhráče

Já na bráchu, brácha na mě. Tak fungoval v posledním týdnu druhý útok litvínovských hokejistů. Rodinnou spolupráci odnesla Plzeň a pak také Sparta. Proti té se mladší z rodu Hanzlů, 22letý Martin, dočkal premiérové branky v extralize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři Robin a Martin Hanzlovi

Bratři Robin a Martin Hanzlovi | Foto: HC Verva Litvínov

„Jsem za něj rád, dal první gól, tak doufám, že tak bude pokračovat. Jsme si dost podobní. Oba jsme rádi na puku a radši nahráváme, než střílíme. Aspoň jeden z nás dal góla,“ usmíval se Robin Hanzl.

Oba jsou odchovanci ústeckého hokeje, spolu si ale zahráli až teď v Litvínově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bratrům Hanzlovým je 27 a 22 let, poprvé si spolu zahráli až v Litvínově

„Potkali jsme se na ledě až v áčku. Jsme od sebe čtyři roky, takže dřív to nešlo,“ prozradil Robin, který už je zkušeným mazákem, nejvyšší soutěž hraje sedmou sezonu.

Martina ale nepoučuje. „Ne, že by mi dával nějaké rady před zápasem. Ale domlouváme se třeba na přesilovku, to je jasné,“ tvrdí Martin Hanzl.

Mladší z bratrské dvojice ještě v minulé sezoně odehrál zápasy i ve druhé lize za Bílinu. Teď boří extraligové obrany. „Rosťa Martynek onemocněl a já vlastně supluju. Budu makat v každém zápase a až se Rosťa vrátí, uvidíme, jak to trenér seskládá,“ vysvětluje.

Spolupráci se starším bratrem Robinem nemůže vynachválit. „Je to splnění snu. Vždycky jsem k tomu směřoval. Bylo skvělé už hrát ve stejném týmu. A hrát s bráchou v lajně je naprosto úžasné,“ je nadšený Martin Hanzl.

Sezonu určitě dohrajeme, slibuje Pitter z vedení rozvrácené hokejové Slavie

Číst článek

Oba bratři si na ledě rozumí, na jejich technický hokej se hezky dívá. „Zatím odehráli jen dvě utkání, takže musíme zůstat nohama na zemi. Dali jsme je k sobě už v létě a zkoušeli jsme to. Kdy vypadl Martynek, nabízelo se to jako řešení,“ vysvětlil litvínovský trenér Radim Rulík, proč spojil bratrskou dvojici.

Fanoušci se učí, jak oba hráče rozpoznat. Martin jim to ještě ztížil. Na dresu má číslo 79, zatímco Robin 78. „Já jsem si to číslo vybral sám, prostě se mi to číslo líbí a shodnou okolností je to takhle seřazené. Aby se to nepletlo,“ usmívají se bratři Hanzlovi.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme