Bratry Kováře čeká v KHL vzájemný souboj na Štědrý den

Hokejová bratrská dvojice Jan a Jakub Kovářovi se po reprezentační pauze vrací do svých klubů. Znovu se uvidí na Štědrý den, neusednou ale ke štědrovečerní tabuli, budou proti sobě hrát zápas v Kontinentální hokejové lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kovář na tréninku národního týmu

Jakub Kovář na tréninku národního týmu | Zdroj: ČTK

„Tohle je jenom v Rusku. Naopak jsem rád, že když mám hrát 24., bude to zrovna proti bráchovi. Přiletí naši a 23. si uděláme rodinnou večeři a budeme pohromadě,“ říká útočník Magnitogorsku Jan Kovář.

I jeho bratr Jakub hájící v KHL barvy Jekatěrinburgu je smířen s tím, že na Štědrý den bude muset navléct hokejovou výstroj a nastoupit proti bratrovi. Nakonec Vánoce už u Kovářových proběhly před reprezentačním srazem.

Přehrát

00:00 / 00:00

O vzájemném souboji na Štědrý den mluvil s oběma bratry reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Vánoce jsme si udělali, když jsem přiletěl domů, tím to pro nás končí. Pětadvacátého asi půjdeme na sushi nebo na lososa, nic jiného asi nevykouzlíme,“ usmívá se Jakub Kovář.

Nebude to poprvé, co na Štědrý den proti sobě vyjedou na led. I když poslední takový mač odehráli před mnoha lety: „Když jsme byli malí kluci, Honza šel do brány, já byl v útoku, ale to mi bylo osm, jemu šest,“ vzpomíná Jakub Kovář.

Ten se tentokrát postaví do branky a bude doufat, že si pro něj bratr nepřipraví vánoční dárek. „Nic mi k Vánocům nedal, tak doufám, že u nich na štědrý den nedostaneme nějakou nadílku, to by nebylo moc příjemné.“

„Hrajeme vyrovnané zápasy, takže se může stát všechno, ale samozřejmě mu budu chtít dát dáreček v podobě gólů,“ špičkuje se se starším bratrem Jan Kovář.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme