Brno doufá v lepší začátek extraligy než loni

Probojovat se do play-off Tipsport extraligy. Takový cíl mají před sebou hokejisté brněnské Komety před startem nového ročníku nejvyšší domácí soutěže. Kádr brněnské Komety zdobí zkušenost. Tým kolem Jiřího Dopity vstoupí do extraligy s věkovým průměrem 29 let. Navíc zřejmě s nejvyrovnanější dvojici gólmanů. Mezi tyčemi se tradičně představí Sasu Hovi a Jiří Trvaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejová branka, hokej

hokejová branka, hokej | Foto: Free Stock Photos

,,Vytvořili jsme novou pětku, které se daří, rozumí si. Veselý, Procházka a Hubáček a za nimi Mojžíš se Stehlíkem, " těší trenéra Vladimíra Jeřábka. Zbyl mu ale úkol najít vhodné spoluhráče pro jednu z posil, Marka Kvapila. ,,Chceme, aby hrál na levém křídle a nebyl vázán žádnými pokyny."

Pohled na sestavu loňského extraligového nováčka dává tušit, že by hra Komety mohla být laděná vice do ofenzívy. ,,V první řadě se musí bránit. Nikdo není tak silný, aby se vrhl do útoku a doufal, že když dá pět branek, dostane jen čtyři,"

Přehrát

00:00 / 00:00

Brno doufá v lepší začátek extraligy než loni

,,Nemáme žádné krásné výsledky, ale cítíme posun, takže doufám, že dobře odstartujeme," doufá útočník Petr Hubáček a je předsvědčen, že Kometa dokáže zúročit zkušenosti získané po loňském návratu mezi elitu. Před rokem Brnu nevyšel start a mužstvo jen pozvolna nabíralo dech.

,,Máme hodně zkušených kluků, tým byl vhodně doplněný. Začátek nebude stejný jako loni. Je to taková sportovní pravda, ale od dobrého začátku se odvíjí zbytek sezony," míní Hubáček.

,,Chceme do play off, nejlépe do šestého místa, ale adeptů tam je dost. Brno by si to zasloužilo," prozradil na závěr trenér brněnské Komety Vladimír Jeřábek.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme