Brzký gól Kempného Chicagu nestačil. Utkání pod širým nebem vyhrálo domácí St. Louis

Hokejisté St. Louis se stali vítězi letošního Winter Classic, v němž hostili Chicago. Domácí sice po gólu českého obránce Michala Kempného ze druhé minuty rychle prohrávali, ale poté stříleli branky jen oni a dočkali se výhry v poměru 4:1. Dvěma trefami vítězství St. Louis, kterému na baseballovém stadionu přihlíželo přes 46 tisíc diváků, podpořil ruský útočník Vladimir Tarasenko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chicaga a St. Louis poměřili síly v zápase pod otevřeným nebem

Hokejisté Chicaga a St. Louis poměřili síly v zápase pod otevřeným nebem | Zdroj: Reuters

Kempný se prosadil hned v úvodu první třetiny, když po nahrávce Artěmije Panarina příklepem prostřelil gólmana Allena.

Český obránce se tímto dočkal své druhé trefy v NHL. Zatímco na první branku čekal 25 duelů, nyní dokázal skórovat podruhé v řadě.

Hráči domácího St. Louis sice měli střeleckou převahu, ale vyrovnání se dočkali až krátce před polovinou zápasu. O smazání jednogólového náskoku Chicaga se postaral Patrik Berglund, kterému zpoza brankové čáry ideálně nahrál Jay Bouwmeester.

V poslední třetině tlak domácích gradoval. Vidět byl především Tarasenko, jenž sice nejprve neproměnil několik šancí, ale poté v rozmezí 53. až 54. minuty dvakrát skóroval a rozhodl o vítězství St. Louis, v jehož řadách nechyběl český útočník Dmitrij Jaškin.

Na konečných 4:1 pak v samotném závěru do prázdné chicagské brány upravil Alexander Steen.

Utkání NHL Winter Classic pod širým nebem na Busch Stadium v St. Louis:
St. Louis - Chicago 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Branky: 53. a 54. Tarasenko, 28. Berglund, 59. Steen - 2. Kempný. Střely na branku: 35:23. Diváci: 46.556. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Allen (oba St. Louis), 3. Keith (Chicago).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme