Bude těžší se namotivovat, přiznává Hanzal. I bez šance na postup chce Američany porazit

Na Světovém poháru v hokeji se nerozdávají medaile za umístění, ale vítězové zvednou nad hlavu prestižní trofej. Je jisté, že těmi šťastnými nebudou Češi, protože do semifinále určitě nepostoupí, ale na druhou stranu nemusí být v nočním zápase proti Spojeným státům pod tlakem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Hanzal během zápasu proti Výběru Evropy

Martin Hanzal během zápasu proti Výběru Evropy | Zdroj: Reuters

„Nemyslím si, že bude výhoda, že jsme mimo turnaj. Dá nám větší práci se na zápas namotivovat. Oba týmy nehrají skoro o nic, ale když to budeme mít srovnané v hlavách, můžeme je porazit,“ vyhlíží noční zápas proti USA Martin Hanzala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šance na postup nejsou, i tak chce Martin Hanzal Američany porazit

I přes nemožnost postupu do semifinále Světového poháru Češi slibují, že motivace chybět nebude. Podobný turnaj na se na světové hokejové scéně moc nevítá, naposledy se hrál Světový pohár před 12 lety a konkurují mu jen olympijské hry.

O to víc pak vidina už jen jediného zápasu mrzí. „Je možné, že se bude hrát s větší lehkostí, ale za sebe do zápasu půjdu jako do jakéhokoli jiného. I kdyby to byl první nebo poslední zápas, budu se snažit urvat vítězství,“ dušuje se centr Arizony Coyotes.

Nejlepšího umístění s národním týmem dosáhl Martin Hanzal na světovém šampionátu v roce 2008 v Kanadě, bylo to páté místo. A při shodě ostatních výsledků mohou Češi v Torontu skončit právě pátí.

Kluci jsou připraveni odevzdat všechno, ujišťuje Špaček před zápasem s USA

Číst článek

Bez ohledu na výsledky Hanzalovi zůstanou vzpomínky na velkou akci. „Vždycky, když se neudělá úspěch, je to zklamání, ale parta kluků v nároďáku je vždycky skvělá. Jsou to kamarádi, které znám hodně let. A jsem rád, že jsem se mohl takhle velké akce zúčastnit,“ dodává Martin Hanzal.

Naposledy se on i celý český národní tým představí na Světovém poháru v noci na zítřek, dvě hodiny po půlnoci, proti Spojeným státům.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme