Byla to houpačka, řekl po zápase proti Švédům kapitán Jakub Voráček

Čeští hokejisté dokázali při prvním zápasu mistrovství světa otočit nepříznivý vývoj utkání se Švédy z 2:4 na 5:4. Soupeři ale v poslední minutě vyrovnali a český tým nakonec udolali při nájezdech. O včerejším zápase i při přípravě na dnešní proti Lotyšům mluvil s kapitánem reprezentace Jakubem Voráčkem Petr Kadeřábek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček povede českou reprezentaci na domácím MS s kapitánským céčkem

Jakub Voráček povede českou reprezentaci na domácím MS s kapitánským céčkem | Zdroj: ČTK

Takovýto zápas jste asi v reprezentaci ještě neodehrál…
Byla to taková houpačka. Začali jsme špatně. Myslím si, že jsme byli trošku přemotivovaní. Samozřejmě to není jednoduché na začátku domácího šampionátu dostat dva góly. Deset minut do konce jsme prohrávali o dva góly, pak jsme vedli. Nechali jsme se vyloučit a dostali na 5:5. Pak Saša (Salák – pozn. red.) zaplaťpámbu v prodloužení zavřel bránu a měli jsme šanci na nájezdy. Bohužel to nevyšlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

S kapitánem české hokejové reprezentace Jakubem Voráčkem mluvil těsně po zápase proti Švédům Petr Kadeřábek

Jak vám bylo, když jste seděl při prodloužení na trestné lavici? Ta minuta a půl pro vás asi musela být hodně dlouhá.
Já jsem se na to díval z pozitivní stránky – uhráli jsme bod. Dojížděl jsem hráče a neměl jsem na výběr, musel jsem udělat faul, protože by možná skóroval. To se v hokeji stává a kluci to výborně ubránili. Těch nájezdů je škoda.

Pět vstřelených gólů je na úvod šampionátu velmi dobré. Těch pět inkasovaných byste ale asi chtěli v příštích zápasech změnit.
Je to jednoduché. Ve druhé třetině, myslím si, jsme byli jasně lepším týmem. V zápase jsme udělali tři chyby, dostali jsme tři góly a dva v oslabení – pět gólů, to je zápas.

Čeští hokejisté na úvod MS podlehli Švédsku 5:6 po samostatných nájezdech

Číst článek

Jak to bude vypadat zítra proti Lotyšsku? Je to přece jenom papírově lehčí soupeř, ale asi to bude opět o proměňování šancí a nedělání chyb vzadu.
My si musíme orazit. Je to za 11 hodin a tenhle zápas nás stál hodně sil. Musíme se zregenerovat. Lotyši výborně bruslí, tak se na ně musíme připravit, zapomenout na tento zápas a zítra hrát dobře.

Jaký je stav Jaromíra Jágra, který už nehrál prodloužení a s bolestivou grimasou s malíčkem odešel?
Vůbec nevím. I kdybych věděl, tak neřeknu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme