Čas není, ale ostatní jsou na tom stejně, ví trenér mistrů světa Luděk Bukač

Do začátku světového šampionátu v hokeji v Praze a Ostravě zbývá už jen 6 dní, ani tak zdaleka není jasné, jak bude vypadat konečná nominace domácího týmu. Trenér Vladimír Růžička má kromě tří brankářů ještě 9 obránců a 16 útočníků a čeká se na hráče z NHL. Trenér mistrů světa z let 1985 a 1996 Luděk Bukač ví, že situace ostatních týmů je velmi podobná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace nyní čítá 28 jmen, další ještě přibudou

Reprezentace nyní čítá 28 jmen, další ještě přibudou | Zdroj: ČTK

MS se blíží a reprezentace zvládla sedm z osmi přípravných zápasů. Je to, zvlášť před domácím šampionátem, důležité pro herní pohodu v týmu?

Zvládli to velmi dobře, ačkoli to bylo pro trenéry a hráče organizačně i psychicky značně obtížné. Řada hráčů začala hrát přípravná utkání a věděla, že se tam pravděpodobně nedostane, řada o místo bojovala. Bylo to složité, ale zvládli to velmi dobře.

Šampionát začne už příští pátek a složení reprezentace bude známé až na poslední chvíli. Myslíte si, že by to mohl být problém, nebo je stále času dost?

Přehrát

00:00 / 00:00

Luďku Bukačovi se na jih Čech dovolala i přes drobné technické problémy moderátorka Patricie Strouhalová

Času moc není, prakticky není žádný. Ale ostatní soupeři na tom jsou úplně stejně. Někde se ještě ukončuje liga, u nás je extraliga ukončená.

Ve vašem kádru mistrů světa z Prahy v roce 1985 byli hodně mladí hráči jako například současný kouč národního týmu Vladimír Růžička nebo třeba František Musil. Nyní jsou na soupisce Jágr s Ručinským, těm je přes 40 let, jak se díváte na jejich nominaci?

Nominace je výhradní právo koučů a trenéři vědí, co dělají a rozhodli se pro jejich využití. My jsme pracovali hodně s mladými hráči, ale to není rozhodující. Dnes se změnil hokej tak, že i hráči ve velmi pozdním věku jsou hráči schopní podávat velmi dobré výkony.

Růžička by si měl počkat, přemýšlí Jágr. Pro MS čeká ještě minimálně 5 posil

Číst článek

Po Československu v roce 1985 dokázali vyhrát mistrovství světa na domácím ledě už jen dvě země. Je to opravdu tak těžké hrát před domácím publikem?

Je to doma, je velká reklama. Všude, v televizi, v rozhlase, na plakátech, jsou hokejisté spojeni s výrobci a výrobky. Takže těžké je hlavně to velké očekávání.

Patricie Strouhalová, František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme