Červenka měl plné ruce trofejí, nejvíc si cení té od hráčů

Jeden muž a jeden tým ovládli udílení cen za uplynulou sezonu hokejové extraligy. Bílí Tygři Liberec přebírali jednu cenu za druhou a v mezičase si přicházel pro trofeje nejlepší hráč soutěže, chomutovský Roman Červenka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka si šel na pódium pro cenu celkem třikrát

Roman Červenka si šel na pódium pro cenu celkem třikrát | Zdroj: ČTK

„Věděl jsem, že bude víc cen, ale nevěděl jsem přesně kolik a za co. Tedy kromě té pro nejproduktivnějšího hráče,“ řekl po ceremoniálu vyhlášení nejlepšího hokejisty hokejové extraligy Roman Červenka.

Odcházel z něj pořádně zatěžkaný. Dostal celkem tři trofeje a pořadatelé přidali ještě malou drobnost. Každá cena měla svou speciální krabici, takže když Červenka ocenění odnášel, musel mít pomocníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Červenka měl po extraligovém galavečeru plné ruce trofejí

„Když vyhrajete nějakou cenu, je to příjemné. Sezona byla dobrá, ale z týmového hlediska měla být lepší,“ zhodnotil Červenka ročník, ve kterém jeho Chomutov vypadl ve čtvrtfinále s Libercem. Příští ročník už ale odehraje ve Švýcarsku.

Najít tu nejcennější trofej je pro Romana Červenku snadné, je to ta největší a hlavní za nejlepšího hráče sezony a i on sám si jí nejvíce považuje, protože o ní hlasují ostatní hokejisté.

„Když pomineme čísla, je tohle nejobjektivnější cena. Potěší, když si tohle myslí hráči, proti kterým člověk hraje. Vážím si toho,“ vyznal se reprezentační útočník.

Hokejistou sezony se stal Červenka, vyhlášení ovládli Bílí Tygři

Číst článek

Mistrovský Liberec si galavečer užíval, získal sedm trofejí jak za statistické primáty, tak v anketách. Třeba tu trenérskou ovládl jejich kouč Filip Pešán.

„Je to unikátní. Jsem hrozně rád, že tým fungoval. Tolik trofejí najednou se bude těžko překonávat,“ říkal trenér mistrovského celku, který pak na podiu opět držel mistrovský pohár a se závěrečnými tóny znělek galavečera mohl definitivně uzavřít uplynulou extraligovou sezonu.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme