Červenka poprvé trénoval s Chomutovem. V Růžičkově týmu chce odehrát celou sezonu

Hokejový útočník Roman Červenka už trénuje s extraligovým Chomutovem. 29letému reprezentantovi, který na jaře skončil v Petrohradu, nevyšlo angažmá v zámoří, a proto se s Piráty domluvil na smlouvě do konce sezóny. Působení v týmu Vladimíra Růžičky bylo podle Romana Červenky v této chvíli nejlepším řešením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutov představil novou posilu Pirátů útočníka Romana Červenku

Chomutov představil novou posilu Pirátů útočníka Romana Červenku | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Čekal jsem na Ameriku, která nevyšla, nebyl zájem, tak přišlo na ty další varianty a jsem tady,“ prozradil Roman Červenka, proč vzdal sen o návratu do NHL.

Pomalu už se smiřuje i s tím, že nejslavnější soutěž na světě už nikdy hrát nebude. „Pravděpodobnost je hodně malá. Ale já to neřeším,“ poznamenal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Včera s Chomutovem podepsal smlouvu, dnes už Roman Červenka trénoval na ledě. V týmu Vladimíra Růžičky chce odehrát celou sezónu

V Rusku hrát Červenka v této sezóně nebude, dohodl se na tom s Petrohradem. „Rusko ve mně zrálo delší dobu. Nebyl jsem tam šťastný, ani po sportovní ani po životní stránce. Cítil jsem, že potřebuju pryč… Nikdy neříkej nikdy, ale na KHL momentálně myšlenky vůbec nemám,“ přiznal.

Romanu Červenkovi se rýsoval i přesun do Švýcarska. Také z něj ale sešlo.

„Jeden tým momentálně nevyšel, protože neměli na čtvrtého cizince peníze. A Finsko nebo Švédsko jsem ani moc neřešil, není to pro mě moc zajímavé. Nevidím, jestli je rozdíl hrát tam nebo v Česku. Naopak tady jsem doma a mezi lidmi, které znám. A další věc je, že mi hrozně chyběla kabina. V zahraničí jsem byl v šatně dva roky prostě sám. To má také svůj podíl,“ dodal.

I proto si Červenka vybral z extraligových nabídek chomutovskou. V týmu Vladimíra Růžičky chce odehrát celou sezónu.

Hokejista Roman Červenka podepsal roční smlouvu s Chomutovem | Foto: David Kalvas

„Chci si to tady užít, aby mě bavil hokej a abych byl spokojený i s rodinou. Prostě rozhodlo to, že jdu mezi známé lidi. Vím, že je tady Růža a že z toho týmu umí dostat vždycky maximum,“ řekl nový útočník Chomutova, který se už v úterý ráno už se hlásil na tréninku. „Potřebuju být na ledě a s kluky se trošku sehrát.“

S Piráty se Červenka domluvil na roční smlouvě. Ta neobsahuje klauzuli, která by mu umožnila odejít v případě nabídky z NHL nebo jiných zahraničních klubů.

„Je to tvrdý kontrakt na jeden rok. Řekněme, že je to nějaké další zkvalitnění nebo doplnění kádru. Tým jsme začali budovat už loni a toto je jedno z dalších doplnění toho, aby se Chomutov do budoucna stal stabilním členem extraligové soutěže,“ vysvětluje chomutovský ředitel Jaroslav Veverka mladší.

Romana Červenku považují v Chomutově za největší posilu v historii | Foto: David Kalvas

Příchod 29letého reprezentanta přivítal útočník Pirátů Michal Vondrka, který si s Červenkou rozuměl při angažmá v pražské Slavii a také v národním týmu. Červenka podle Vondrky zvýší chomutovské šance na záchranu v nejvyšší soutěži.

„Určitě tomu pomůže, ale jeden hráč mužstvo nedělá. Ty ambice můžou stoupnout, ale já říkám: buďme nohama na zemi, abychom někam zbytečně neulítli. Roman je strašně šikovný na puku, umí rozehrát, umí dát gól, je to takový komplexní hráč,“ říká Vondrka.

Poprvé by měl Roman Červenka za Piráty nastoupit v pátečním zápase s Pardubicemi.

Nová posila Chomutova, útočník Roman Červenka | Foto: David Kalvas

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme