Červenka upozorňuje na kazašské přesilovky: Mají v nich výborná procenta

Po včerejší výhře proti Norsku 7:0 se dnes čeští hokejisté na mistrovství světa střetnou s Kazachstánem. Znovu tak nastoupí v roli favoritů. Sami hráči ale varují před sílou soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor jednoho gólu Roman Červenka v objetí s brankářem Dominikem Furchem

Autor jednoho gólu Roman Červenka v objetí s brankářem Dominikem Furchem | Zdroj: ČTK

„Určitě jim nesmíme dávat přesilovky, protože v nich mají výborná procenta a jsou na sebe zvyklí, takže musíme začít jako všechny zápasy a věřím, že to bude dobrý,“ myslí si Roman Červenka.

V soupeřově přesilové hře figurují hráči, kteří mají zkušenosti jak z NHL, tak i z KHL.

Například Kanaďané Nigel Dawes, Dustin Boyd a Američan Brandon Bochenski získali po pěti letech působení v klubu Barys Astana kazašské občanství a na mistrovství světa se zatím prosadili v každém utkání.

Češi si uvědomují, že zápas nemusí být jednoduchý, ale na své hře nic měnit nechtějí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před utkáním s Kazachstánem se vyjádřil Roman Červenka, Michal Řepík a Vladimír Vůjtek.

„Nemusíme nic moc měnit, prostě musíme bruslit a dobře forčekovat a z toho určitě vyplynou nějaké šance. Potom bude záležet na nás, jestli je proměníme, nebo ne,“ říká Michal Řepík.

Češi chtějí zůstat v čele skupiny A, což by jim zajistilo setrvání v Moskvě v prvním kole vyřazovacích bojů, jelikož zůstává pouze Rusko a nejvýše postavený tým po základní skupině. Výhra by Čechům zajistila také papírově slabšího soupeře do čtvrtfinále.

„Samozřejmě, že jde o umístění a o cestování do Petrohradu. Dneska, když jsme tak blízko, tak by byla škoda to pustit,“ uvědomuje si trenér Vladimír Vůjtek.

Český národní tým by měl i v dnešním zápase táhnout první útok Pastrňák-Červenka-Plekanec, který zatím pokaždé skóroval. Této trojici se však nedaří jen bodově, ale i herně.

„Myslím, že nám to sedí, cítíme se dobře a je to odraz toho týmu. Všichni hrajeme dobře a každý máme v lajně jinou roli a zatím to funguje,“ říká nejproduktivnější hráč českého týmu Červenka s pěti body.

Spolupráci s Červenkou a Plekancem na šampionátu si pochvaluje sám nejmladší člen české reprezentace devatenáctiletý David Pastrňák.

„Červus je výborný hráč, silný na puku hlavně za bránou. Já s Plekym si tam jenom najedeme na místo před ní a on nám to tam dokáže dát, takže my se musíme akorát sehrát a vědět, co a kdo jak může zahrát,“ tvrdí Pastrňák.

Devatenáctiletý hráč už vstřelil na mistrovství světa branku a na další tři nahrál. „Nikdy jsem neměl problém s jakýmkoliv hráčem. Vždycky se snažím přizpůsobit, vezme to nějaký čas někdy déle jindy méně a doufejme, že se budeme jenom zlepšovat,“ říká Pastrňák.

Zápas s Kazachstánem začne v 15.15 a reportéři na místě vám jej přiblíží v reportážních vstupech. Přímý přenos odvysílá Český rozhlas Sport.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme