Češi budou proti Švýcarsku napravovat porážku od Dánů a vyhlížejí čtvrtfinálového soupeře

Pondělí volné, v úterý poslední zápas ve skupině proti Švýcarsku a pak už příprava na zlomové čtvrtfinále. Čeští hokejisté mají na mistrovství světa v Rusku postup z prvního místa ve svých rukou a z šatny národního týmu jsou slyšet optimistická slova i po prohraném zápase s Dány.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve čtvrtfinále nečeká na českou reprezentaci snadný soupeř

Ve čtvrtfinále nečeká na českou reprezentaci snadný soupeř | Zdroj: ČTK

„Myslím, že nikdo není nějak skleslý nebo něco. Jsme v pozici, v který asi málokdo čekal, že budeme, takže teď se jenom soustředit na ten zápas,“ připomíná kapitán Tomáš Plekanec důležitost úterního souboje.

Tým kouče Vladimíra Vůjtka už má jistotu, že v tabulce skupiny A skončí nejhůř na druhém místě. To znamená, že se ve čtvrtfinále vyhne tomu nejlepšímu z petrohradské skupiny, tedy Finsku i Kanadě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dneska jsme tady mohli stát a hrát o čtvrtfinále, ale my jsme to zvládli a zatím jsme odehráli perfektní turnaj, hodnotí kapitán Tomáš Plekanec

„Němci nebudou slabý soupeř a Amerika, nebo kdokoli tam bude, taky ne. Jsou to výborné týmy s výbornými hokejisty. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas. Nemůžeme čekat, že někoho přejedeme 7:0 ve čtvrtfinále,“ ví Plekanec.

„Čtvrtfinále jsme si uhráli dva tři zápasy před koncem skupiny, což asi nikdo nečekal. Dneska jsme tady mohli stát a hrát o čtvrtfinále, ale my jsme to zvládli a zatím jsme odehráli perfektní turnaj. Je potřeba se v klidu připravit a soustředit se na první třetinu se Švýcary,“ dodává reprezentační kapitán.

Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté poprvé na MS prohráli, Dánsku podlehli po nájezdech

Číst článek

Češi v úterý poprvé na šampionátu nastoupí už v 11.15. Proti Švýcarům jim stačí bod k tomu, aby se na čtvrtfinále nestěhovali do Petrohradu. Výhra v současné situaci zajistí první místo ve skupině. A zbylý program pak určí soupeře pro zlomový duel šampionátu.

„Myslím si, že jsme udělali dobrou práci. Chceme zůstat tady, vyhrát skupinu a jít z prvního místa. Je jedno, jestli ve čtvrtfinále budou Němci, Američané nebo kdokoli. Tam už stejně nebude lehký soupeř,“ ví nejmladší hráč české sestavy, devatenáctiletý David Pastrňák.

Přímý přenos závěrečného skupinového duelu můžete v úterý od 11.15 poslouchat na Radiožurnálu i ČRo Sport.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme