Češi musí na hokejovém MS do 20 let porazit Rusko, jinak je čeká boj o záchranu

Dánští hokejisté do 20 let dostali na světovém šampionátu český tým do těžké situace. Vyhráli totiž nad Švýcarskem 4:3 po nájezdech, a pokud se chce reprezentace vyhnout bojům o udržení a postoupit do čtvrtfinále, musí na závěr základní skupiny porazit Rusko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aby mohl Marek Růžička se svými spoluhráči slavit postup do čtvrtfinále, potřebuje reprezentace porazit Rusko (ilustrační foto)

Aby mohl Marek Růžička se svými spoluhráči slavit postup do čtvrtfinále, potřebuje reprezentace porazit Rusko (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Osud českého týmu tak určí středeční závěrečný program skupiny. Do mírně lepší pozice by jej dostal případný zisk Švýcarska se zatím suverénním Švédskem, po němž by Čechy posunula do play off i výhra v nastavení. Vyrovnali by se totiž Dánsku, s kterým mají lepší vzájemný zápas po výhře 4:3 v prodloužení.

Pokud ale Švédové nepřipustí překvapení, musí Přerostův výběr uspět za tři body. Dvoubodový úspěch by ho totiž při shodném čtyřbodovém zisku se Švýcary i Dány kvůli nejhorší bilanci v minitabulce vzájemných zápasů zařadil na poslední pozici.

Zároveň ale mají Češi stále naději při vítězství nad Rusy v běžné hrací době i na druhé místo ve skupině.

„S Rusy jsme odehráli spoustu zápasů. Víme, co od nich čekat,“ říká k soupeři trenér Miroslav Přerost. „Bude záležet především na hře v defenzivě. Musíme intenzivně zapracovat na oslabení,“ plánuje.

Ve skupině A si po Kanadě a Spojených státech amerických vybojovalo postup Slovensko díky výhře 5:2 nad Německem. Hattrickem se na tom podílel útočník pražské Sparty Martin Réway. Němci zůstávají bez bodu a potřebují porazit obhájce Finsko, aby unikli boji o záchranu. Úřadující mistři světa mají zatím jediný bod.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme