Češi nabízí soupeřům laciné góly. Chyby má odstranit trénink i video

Ze tří zápasů zatím získal český tým na mistrovství světa čtyři body a nastřílel 12 branek. Vzhledem k soupeřům, s kterými hrál, nejsou tato čísla nijak děsivá. 14 obdržených gólů je ale hrůzostrašná statistika, kterou reprezentace musí vylepšit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká obrana je po třech zápasech druhá nejhorší na celém šampionátu

Česká obrana je po třech zápasech druhá nejhorší na celém šampionátu | Foto: Český rozhlas

„Na začátku každého zápasu dostáváme laciné góly z nevinných situací. Dostáváme góly v oslabení, to nás trošku děsí. Děláme tam chyby, je vidět, že máme problém v obraně,“ uvědomuje si asistent reprezentačního kouče Ondřej Weissmann.

I proto na dnešek naplánovali trenéři týmu nejen trénink zaměřený na obranou fázi, ale i podrobné video, kde chtějí všechny chyby týmu vysvětlit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na příčiny prostupné české defenzivy na domácím MS se trenéra i obránců ptal reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Pořád o tom musím přemýšlet. Dostáváme hrozně moc gólů, takhle hrát nejde, hrát takový hokej, riskovat a spoléhat na to, že je dáme,“ ví jeden z reprezentačních beků Jan Hejda.

„Růža (trenér Růžička, pozn. red.) má pravdu, když říká, že všichni moc přemýšlíme o útoku a zapomínáme na obranu,“ podává obránce jedno z možných vysvětlení, proč se týmu zatím celkem daří střelecky, ale v obranné fázi má obrovské mezery.

Další faktor, který může na hráče působit, jsou diváci, kteří české hokejisty v každém zápase ženou na zteč soupeřovy branky. „Tím, jak moc chceme, kolikrát lítáme u nás v pásmu. Z toho pak pramení chyby a soupeřům góly nabízíme,“ říká nejproduktivnější český obránce na šampionátu Jakub Nakládal.

Těchto neduhů se národní tým musí zbavit, pokud chce pomýšlet na úspěch nejen ve zbývajících zápasech ve skupině, ale především ve vyřazovacích bojích. Další zápasy v základní skupině odehrají čeští reprezentanti v příštích dvou dnech proti Francii a Rakousku.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme