Češi si vstřelili kuriózní vlastňák. Za dvě sekundy mi docvakne, že to mám řešit jinak, litoval Polášek

Při vlastních gólech většinou spoluhráči utěšují jednoho smolaře. Hokejová reprezentace ale měla v zápase Channel One Cupu proti Finsku, jemuž Češi v Helsinkách podlehli 2:4, hned tři takové. Kuriózní moment utkání poznamenal. A přitom to začalo tak hezky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Polášek (v bílém) v souboji s finským Joonasem Nättinenem

Adam Polášek (v bílém) v souboji s finským Joonasem Nättinenem | Zdroj: ČTK

Osobitá dechovka zlepšovala náladu v úvodu zápasu nejen pěti tisícovkám divákům, ale možná také českému týmu, který pár minut na kluzišti vládl.

Pak ale přišel nešťastný gól. Francouz puk vyrazil k Adamu Poláškovi a ten ho zametl do míst, kde měl kolega z obrany Jeřábek brusle. A kuriózní vlastňák byl na světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

I přes dobrý výkon skončila první třetina 2:0 pro domácí Finy. Češi půjdou do druhého duelu turnaje s porážkou 2:4

„Jak jsem sledoval puk, který letěl vzduchem, moc jsem nesledoval, jestli tam někdo stojí, nebo ne. Tam se do toho snažíte plácnout, aby puk nezůstal v předbrankovém prostoru,“ vysvětlil Polášek.

Gólman Pavel Francouz ho doplnil: „Je škoda, že se to stalo v zápase za reprezentaci. Všichni jsme na sebe koukali, šance, že se to takhle odrazí od brusle do brány, je jedna ku tisíci. Nějaké výčitky vůbec nejsou na místě.“

„Pak mi to docvakne za dvě sekundy, řeknu si, že jsem blbec a měl jsem to udělat jinak. Nic jiného se na to nedá říct,“ dodal Polášek. Ne že by snad nešťastný moment ze třetí minuty určil směr celému zápasu, ale český tým mohl srazit.

I přes dobrý výkon skončila první třetina 2:0 pro domácí a Češi půjdou do druhého duelu turnaje s porážkou 2:4. Po nočním přesunu do Ruska budou hrát už v pátek v 17 hodin proti sborné.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme