Česká Tour de France po hokejových stadionech: fanoušek Chomutova najel přes dva tisíce kilometrů

Příznivci sportovních klubů občas dělají šílené věci. Věrný fanoušek hokejistů extraligového Chomutova Lubomír Kučera si v létě udělal netradiční dovolenou. Sednul na kolo a vyrazil na stadiony všech týmů nejvyšší soutěže, aby šířil dobré jméno chomutovského klubu, který letos působí v extralize teprve počtvrté. Nadšeného fandu nezastavily ani hromy a blesky nebo fakt, že na čas přestal vidět na jedno oko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lubomíru Kučerovi se líbilo na všech hokejových stadionech

Lubomíru Kučerovi se líbilo na všech hokejových stadionech | Zdroj: ČTK

Čerstvý padesátník dokázal, že rozhodně nepatří mezi fanoušky „gaučáky“. Vždyť na kole ujel přes dva tisíce kilometrů. To už si žádá pořádnou kondici.

„Občas jsem někde zabloudil, byly tam objížďky, takže to bylo zhruba 2100 kilometrů. Kondice je jedna stránka věci, druhá je vůle. Když voják nemůže, ještě třikrát může,“ vyprávěl fanoušek Chomutova Lubomír Kučera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kondice je jedna stránka věci, vůle je věc druhá. Když voják nemůže, ještě třikrát může, ohlížel se Lubomír Kučera za svou cestou

Jeho dosavadním rekordem bylo zhruba 80 kilometrů, které absolvoval na kole za jeden den. „Prošel jsem ohněm a peklem. A když jsem třetí týden končil, skoro jsem si to zamiloval a bylo mi líto, že to končí,“ přiznal nadšený cyklista.

Na kole strávil podobnou dobu jako profesionálové při slavné Tour de France. A na cestách také bojoval s různými nástrahami. „Asi po dvou dnech mě pobolívala pravá Achillova šlacha, s kterou jsem bojoval asi týden,“ říkal Kučera.

Mimo jiné se setkal také s velkou průtrží mračen před Olomoucí a nejhorší situace nastala, když mu sršeň prolétla helmou a dala mu žihadlo. Fanoušek Chomutova pak dva a půl dne neviděl na oko.

Kučera obrazil všech zbylých třináct extraligových stadionů. „Chovali se ke mně velmi vstřícně, cítil jsem se jak velká celebrita. Setkal jsem se i s Adamem Jánošíkem, naším bývalým hráčem. Krásné setkání bylo ve Zlíně, příjemní byli i v Hradci Králové či v Pardubicích, všude se mi líbilo,“ chválil si Kučera.

Jen v Brně se s ním nechtěli setkat, ale to mu nahradila setkání s dalšími hráči Tomášem Bokrošem v Pardubicích či Davidem Moravcem ve Vítkovicích.

Ještě na jaře měl přitom Kučera zaplněný seznam neoblíbených klubů. Letní neobvyklý výlet ale zafungoval jako zmizík.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme