České hokejisty hnala plná aréna, pro hráče dobrá příprava na domácí MS

Čeští hokejisté vedli nad Švédskem už 3:0, ani tak ale na první výhru v letošní sezoně Euro Hockey Tour nedosáhli a nakonec prohráli 4:6. Příčin českého neúspěchu v dobře rozehraném utkání bylo víc - tlak od fanoušků v zaplněné O2 areně, ne úplně zkušený kádr a kvalitní Švédové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Pavel Francouz se smutně ohlíží po dalším inkasovaném gólu

Brankář Pavel Francouz se smutně ohlíží po dalším inkasovaném gólu | Zdroj: ČTK

Vypadalo to jako velká oslava českého hokeje, na národní tým přišla plná O2 arena, po krásné kombinaci Klepiše s Červenkou vedli Češi už 3:0, ale pak přišel šok. Za minutu a 16 sekund totiž Švédové v polovině zápasu vyrovnali.

„Síla Švédů tam byla. A tím, že jsme přestali malinko hrát, tak během krátké doby srovnali. A ve třetí třetině nás přehrávali,“ nebylo pro trenéra Vladimíra Růžičku těžké najít příčiny porážky.

Za bojovnost a snahu sice chválit mohl, ale šest inkasovaných gólů za půl hodiny hry je prostě moc.

Přehrát

00:00 / 00:00

O porážce českých hokejistů se Švédskem natáčel František Kuna

„Je to hodně, ale na druhou stranu jsme čtyři góly dali. Hráči makali, bojovali, byla plná hala. Pro plno hráčů to byl řekl bych i životní zápas,“ říká ke kulise Růžička.

„Některé hráče, kteří se třeba dostanou do nominace na mistrovství světa, tak můžou takové zápasy jedině posílit. A na mistrovství to bude ještě desetkrát větší tlak,“ vyhlíží kouč národního týmu vrchol sezony.

Tím bude květnové domácí mistrovství světa. Během něj bude hala plná taky, tlak bude větší.

„Myslím, že by to od nás byla výmluva, kdybychom řekli, že bylo dvacet tisíc a že se nedá hrát. To potom můžeme hrát s klukama ve sklepě a bez lidí,“ ocenil reprezentační kapitán Radek Smoleňák skvělé publikum.

K dalším dvěma zápasům Channel One Cupu se čeští hokejisté přesunou do Soči, kde je čeká v sobotu Finsko a v neděli silné domácí Rusko.

Mirko Vasić, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme