České hokejisty mrzí brzké vyřazení ze Světového poháru. Ale máme zážitek na celý život, říkají

Česká hokejová reprezentace se chystá na závěrečný souboj Světového poháru. Půjde do něj s čistou hlavou a odhodláním zakončit turnaj výhrou. Ještě než klání proti Spojeným státům dvě hodiny po půlnoci vypukne, už teď se hráči za skvěle obsazenou soutěží ohlížejí a jsou vděční, že navzdory brzkému konci mohli na Světovém poháru být.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté budou muset přitlačit i proti Týmu Evropy. Na Kanadu jim síly nestačily

Čeští hokejisté budou muset přitlačit i proti Týmu Evropy. Na Kanadu jim síly nestačily | Zdroj: ČTK

NHL pořádá Světový pohár po dvanácti letech. Na rozdíl od roku 2004 ovšem Češi nebudou figurovat v boji o postup do finálové série.

Zklamání možná časem odezní a vybaví se vzpomínky na vrcholný turnaj. „Je to zážitek na celý život. Přestože jsme nepostoupili a odehráli jen tři zápasy, je to akce, o které každý hokejista sní. Řekl bych, že se to dá srovnat s olympiádou, hrají tady nejlepší hráči na světě,“ hodnotil Jakub Nakládal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník hokejové reprezentace Jakub Voráček ví, že se Světový pohár může hrát jen jednou v životě. Proto si chce i poslední bitvu proti USA, která začíná dvě hodiny po půlnoci, užít

Reprezentační bek má doma například bronz z mistrovství světa. V KHL se v roce 2014 s pražským Lvem dostal do finále, ale z jeho slov je znát, že Světový pohár je velká věc. Trofej ani medaili si z něj sice neodveze, zůstane mu alespoň akreditace, díky které mohl v Torontu chodit po hale.

Ačkoli český tým nebude po nočním duelu s USA hrát žádný další zápas, z šatny národního týmu je slyšet, jak moc si hráči samotné účasti v hlavním městě kanadské provincie Ontario váží. A proto se chtějí výkonem proti USA (utkání začíná ve 2.00) rozloučit co nejlépe.

„Jsme zklamaní, zápas už neudělá žádný rozdíl v tom, jestli jeden tým půjde dál, nebo ne. Ale pořád je to Světový pohár, který se nehrál dvanáct let – a někteří ho můžou hrát třeba jednou za život. Je potřeba toho využít a užít si to, hrát s chutí,“ motivoval spoluhráče Jakub Voráček.

Až se bude v Torontu hrát finále Světového poháru, čeští hokejisté už budou zpět ve svých klubech. Někteří naskočí do rozjeté sezony, jiní se budou připravovat na tu v NHL. A právě v klubech se na ně můžou těšit. Zkušenosti ze Světového poháru, i když jen ze třech zápasů, se budou hodit.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme