České mladíky čeká na MS další těžký soupeř - Švédsko

Po dvou zápasech mají čeští hokejisté na mistrovství světa hráčů do 20 let na svém kontě jednu výhru a jednu prohru. Nejprve porazili Norsko 2:0 a poté podlehli Kanadě 2:7. Dnes je čeká další těžký soupeř - tým Švédska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

Švédové se zatím na turnaji prezentují nejlepší obranou. Ve dvou zápasech dostali jediný gól a devět vstřelili. Obzvlášť v souboji s Ruskem, který vyhráli 2:0, ukázali, že i letos by měli hrát na tunaji o medaile.

"Osobně si myslím, že Švédové mají velice vyzrálý tým. Navíc mají zkušenosti s boji v semifinále nebo finále, takže mají šanci na titul," myslí si šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejisty čeká na MS do 20 let Švédsko

Už tato slova jasně ukazují, že český tým nebude mít proti Švédsku o nic lehčí úlohu než proti Kanadě, se kterou prohrál vysoko 2:7.

"Musíme hrát víc v pěti, nemůžeme mít tolik vyloučených, maximálně dva nebo tři. Musíme také zlepšit naše přesilovky, více bruslit a hrát naplno jako ve druhé třetině proti Kanadě," říká útočník Petr Straka.

Záležet bude také na tom, v jakém složení nastoupí do zápasu český tým. Trenéři dopsali na soupisku Bohumila Janka pro případ, že by nemohl nastoupit Petr Šenkeřík. Ten opustil utkání s Kanadou na nosítkách.

"Změny určitě přijdou. Zápas nedohrál ani Ondra Palát, takže uvidíme, jak se kluci budou cítit. Hlavně, abychom byli připraveni," říká asistent trenéra Miroslava Přerosta Jiří Fischer. Utkání začíná v Buffalu ve 21 hodin středoevropského času.

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme