České reprezentaci na MS zatím všechno vychází. Cítíme se dobře, hlásí Řepík

Čtyři utkání, čtyři výhry. Češi zůstávají i po čtvrtečním duelu s Norskem stoprocentní. Dominik Furch při svém druhém zápase na šampionátu znovu vychytal čisté konto, což ocenil celý tým včetně Michala Řepíka, který dal šestý ze sedmi gólů Vůjtkova výběru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Řepík (62) se raduje z gólu s Robertem Kousalem a Tomášem Zohornou

Michal Řepík (62) se raduje z gólu s Robertem Kousalem a Tomášem Zohornou | Zdroj: ČTK

Jak moc dobrou zprávou je pro tým to, že jste zápas s Nory zvládli takhle suverénně?

Ne, že bychom nevěděli, co od toho očekávat. Oni mají dobré hráče, kteří hrají v dobrých týmech, a určitě jsme si nemysleli, že to bude něco jednoduchýho. Výsledek možná trochu klame, že to jednoduchý bylo, ale vytvářeli jsme si šance a byli jsme schopní je proměnit. Bylo to důležitý i pro naše sebevědomí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Říkali jsme si, že se na to musíme připravit a od začátku dobře bruslit, komentoval Michal Řepík v rozhovoru s Františkem Kunou

Proměňování šancí je hlavním plusem?

Je to dobrý a trefili se i kluci z ostatních lajn, takže super.

Měli jste za sebou tři těžké soupeře a dva volné dny. Nebáli jste se návratu do rozjetého šampionátu?

Možná trošku jo, zezačátku. Říkali jsme si, že se na to musíme připravit a od začátku dobře bruslit. Dali jsme tři góly hned v první třetině, cítili jsme se dobře a z toho vyplynuly i další góly ve druhý třetině.

Skvělou zprávou je i další čisté konto Dominika Furcha. Jak moc tohle zvedne sebevědomí? Nezdálo se, že by Norové měli moc vyložených šancí.

Hráli jsme dobře, a to i dozadu. A když už něco málo měli, tak Furchíno (Furch – pozn. red.) to vychytal. Má dva zápasy, dvě nuly, což je super, ale pro nás je důležitý, že oba gólmani chytají výborně. A když máme šanci jim pomoct, aby vychytali nulu nebo aby dostali co nejmíň gólů, tak se o to snažíme.

Jak vnímáte fakt, že jste první ve skupině a všechno vlastně máte už jen ve svých rukou?

My se na to nijak nesoustředíme. Cítíme se dobře, samozřejmě vnímáme, že jsme první a každý zápas chceme odvést dobrý výkon a vyhrát. Uvidíme, jak to bude po těch sedmi zápasech.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme