Cesta do čtvrtfinále povede přes Kanadu nebo Rusko

Hokejová reprezentace hráčů do 20-ti let se chystá na světový šampionát do Spojených států. Ten startuje 26. prosince a český tým by na něm chtěl uspět, tedy postoupit alespoň do vyřazovacích bojů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trenér Slavomír Lener

trenér Slavomír Lener | Foto: Jakub Ptačinský

Na loňském šampionátu totiž česká dvacítka hrála pouze o záchranu mezi světovou elitou, ale výsledky v sezóně dávají prostor pro očekávání lepších výsledků. "Očekáváme, že budou pokračovat v trendu, který mají za sebou. Vlastně už od srpnové akce odehráli čtyři kvalitní turnaje, na kterých velice dobře uspěli. Především hráli jako tým, předvedli bojovného ducha. Jsou dobře vedení trenérskou trojicí, mě se to moc líbilo. Přístup celého realizačního týmu včetně hráčů. Tohle bude hlavní atribut pro mistrovství světa," vyzdvihuje přednosti výběru Miroslava Přerosta šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener.

Ten se na mistrovství světa objeví až těsně před vyřazovacími boji, před tím bude sledovat počínání výběru do 17-ti let. Aby ale i na šampionátu dvacetiletých hokejistů ještě shlédl v akci i národní tým, musí ten projít velmi těžkou základní skupinou. "Všichni víme, že ta skupina je smrtelná. Máme tam týmy, které prakticky všechny mají ambice na titul mistra světa. Začínáme s Kanadou, pak jde Švédsko a Rusko. Chceme bojovat, chceme uspět, chceme někoho z nich překvapit a porazit. Abychom měli šanci bojovat o čtvrtfinále."

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavomír Lener o šancích české reprezentace na MS do dvaceti let

Podle odborníků, ale i samotných hráčů by cesta k úspěchu měla vést přes Rusko možná i Kanadu. Švédové jsou totiž pasováni do role jednoho z největších favoritů celého turnaje. Nakonec výběr Tří korunek nechybí ani ve výčtu Slavomíra Lenera. "Osobně si myslím, že Švédi mají velice vyzrálý tým i zkušenosti s tím, že se několikrát dostali do závěrečných kol, vlastně až do finále. Myslím si, že mají velkou šanci, ale nepodceňoval bych domácí Kanadu a Spojené státy. Jeden tým z této trojice má šanci na titul."

Na titul si ve skrytu duše myslí i čeští reprezentanti. Zda se jejich sen bude spíše rozplývat nebi zhmotňovat se začne odtajňovat 27.prosince kdy česká dvacítka vstoupí do turnaje soubojem s Norskem.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme