Čeští hokejisté jsou na MS nadále suverénní. Nory přehráli vysoko 7:0

Čeští hokejisté na mistrovství světa v Rusku zvládli i své čtvrté vystoupení a opět se osamostatnili na prvním místě v tabulce skupiny A. Ve čtvrtek s přehledem deklasovali Norsko 7:0 a na turnaji zůstávají spolu s Finskem a Kanadou bez porážky. Brankář Dominik Furch po návratu mezi tři tyče znovu udržel nulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace hrajen na MS čtvrtý zápas

Česká hokejová reprezentace hrajen na MS čtvrtý zápas | Zdroj: Reuters

Po vítězství nad Ruskem 3:0, Lotyšskem 4:3 po prodloužení a Švédskem 5:2 si česká hokejová reprezentace poradila i s Norskem.

Svěřenci Vladimíra Vůjtka oproti předchozímu duelu zvládli začátek na jedničku. Zatímco v pondělí po úvodní třetině prohrávali s výběrem Tre kronor 0:2, Norům dva rychlé góly vstřelili.

Skóre svým druhým zásahem na turnaji otevřel Roman Červenka, po němž se rozstřílela třetí formace. Postupně se trefili Tomáš Zohorna, Robert Kousal a Lukáš Kašpar, který dal góly dva.

K premiérovým střelcům na mistrovství světa Zohornovi a Kousalovi se uprostřed druhé třetiny se přidal ještě Radim Šimek. Jednu branku vstřelil i Michal Řepík, a tak Češi porazili Norsko 7:0.

Furch podruhé s nulou

Do branky české reprezentace se po dvou zápasech vrátil Dominik Furch, který na úvod šampionátu vychytal čisté konto proti domácím Rusům. Pak ale do duelů s Lotyši a Švédy pustil do klece Pavla Francouze.

Furch v úvodu neměl tolik práce, Vůjtkův tým totiž dominoval. Nejprve se po křižné přihrávce od Davida Pastrňáka prosadil z pravého kruhu Roman Červenka. Norský brankář Lars Volden se nestihl přesunout k opačné tyči a puk mu proletěl mezi lapačkou a betonem.

Pod druhou inkasovanou brankou se výrazně podepsali norští obránci, kteří se při výjezdu z obranného pásma nechali Tomášem Zohornou obrat o kotouč. Zohorna pak počkal na Michala Řepíka, až vyjede z ofsajdu, a zápěstím mířil ke stejné tyči jako před ním Červenka.

Češi před úvodní sirénou přidali ještě jeden zásah. Robert Kousal si zleva najel před branku, vystřelil a po sražení norskými beky dotlačil Voldena mezi tři tyče. Mezi ně proklouzl i puk a rozhodčí po konzultaci gól uznali.

Druhá třetina byla ještě akčnější. Kromě dvou tref Lukáše Kašpara, gólu Michala Řepíka a zásahu dalšího premiérového střelce na mistrovství světa Radima Šimka, který se přidal k Zohornovi a Kousalovi, rozhodči rozdali osm trestů.

Na ledě přibylo potyček, Michal Jordán si odpykal deset minut za nesportovní chování, když se pomstil za svého spoluhráče Kousala, jenž dostal tvrdý hit od Tollefsena. Realizační tým Kousala pošetřil a do třetí třetiny už ho nenasadil.

V ní už se skóre neměnilo, i když Norové si vytvořili slibné příležitosti. Všechny ovšem pokryl Furch, který si připsal celkem 26 zákroků. Češi se vystříleli během prvních dvou period, v nichž nasázeli sedm branek. Opět tak vedou tabulku skupiny A a mají jisté čtvrtfinále.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:

Skupina A - Moskva:

ČR - Norsko 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Červenka (Pastrňák, Kundrátek), 10. T. Zohorna, 20. Kousal, 23. Kašpar (Kundrátek), 29. Šimek (Birner), 35. Řepík (Jeřábek, Jan Kovář), 40. Kašpar (T. Zohorna, M. Doudera). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Wiegand (Švýc.) - Chartrand-Piche (Kan.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 5:6, navíc Jordán (ČR) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5124.

Skupina B - Petrohrad:

USA - Francie 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Wideman (Foligno, Larkin), 37. Murphy (Matthews, Vatrano), 40. Compher (Hendricks, Motte), 42. Skjei (Larkin). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Fluri (Švýc.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 4287.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme