Čeští hokejisté jsou ve Finsku. Čeká je domácí výběr

Po porážce 3:4 se Švédskem zamířila česká hokejová reprezentace zamířila do Helsinek. Ve finské metropoli nastoupí Hadamczikův tým v rámci Karjala Cupu už v sobotu proti domácímu výběru a úvodní podnik Euro Hockey Tour zakončí nedělním duelem proti Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Petr Gřegořek (vlevo) a Švéd Robert Nilsson

Český hokejista Petr Gřegořek (vlevo) a Švéd Robert Nilsson | Zdroj: ČTK

Speciál s českou hokejovou reprezentací přistál v Helsinkách s hodinovým zpožděním. Přesto hokejisté už stihli v Hartwall Aréně trénink. Připravovali se s vědomím, že úvodní utkání nové sezóny nedopadlo podle představ.

"Prohráli jsme si to sami. Vést 3:1 v poslední třetině a nezvládnout ten zápas, to je naše chyba. Takové situace zvládnout musíme," uvědomuje si bek hájící v KHL barvy moskevského CSKA.

Na porážku musí Češi rychle zapomenout. V sobotu nastoupí proti Finům. Ani oni v úvodním duelu neuspěli, s Ruskem prohráli 0:1.

"Čeká nás určitě těžký zápas. Finové budou mít dobrý manšaft, navíc před vlastním publikem. Musíme na to být dobře připravení," zdůraznil Petr Čáslava.

Na konfrontaci s Finskem a následně Ruskem se těší také další z beků, Ondřej Němec: "Já se vždycky těším na nároďák, pro mě je čest tady být. Takže se těším na každý zápas. Od Finů můžeme čekat finské bruslení, finský důraz a ruské hračičky. Věřím, že to zvládneme."

Tři změny v sestavě

Nemůže ale přesto úvodní porážka zanechat stopy na psychické pohodě mužstva stopy?

"Ne, my jsme dřeli do úmoru. Padesát minut jsme byli lepší, takže nám trenér ani nic nevyčítal. Myslím, že nás to naopak ještě víc nakopne," doufá Němec.

A jak se týmu hraje s vědomím, že vstoupil do sezóny jako celek úřadujících mistrů světa?

"Určitě každý čeká úspěchy, ale to čeká každá velmoc. Všichni se musí podívat na to, že špička je strašně vyrovnaná. Každý může prohrát s každým," říká Ondřej Němec.

Trenér Alois Hadamczik nachystal na duel s Finskem tři změny v sestavě. Mezi tyčemi dostane příležitost Schwarz, do hry místo Gřegořka zasáhne obránce Lojek. V útoku nahradí Gulaše Klimek.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme