Čeští hokejisté mají v O2 aréně veškerý komfort, od brusírny až po rehabilitaci

V pátek odstartuje hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě a fanoušci i hokejisté už se nemůžou dočkat. Před prvním zápasem českého týmu se Švédskem navštívil reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek reprezentační šatnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V rozlehlé šatně má každý hráč pečlivě připravenou výstroj na utkání

V rozlehlé šatně má každý hráč pečlivě připravenou výstroj na utkání | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Do té se hráči dostanou z ledu po 20 metrech a otevření dveří s obrovskou hlavou lva. Pak jdou do místností, kde odloží hokejku s helmou a okolo brusírny projdou do kabiny.

Právě v brusírně má napilno kustod národního týmu Petr Vondráček.

„Připravuji brusle pro pana Hejdu, aby to měl na zítřek nachystaný,“ prozradil s nadsázkou Vondráček. K dispozici má ještě další dvě brusky, z nichž jedna má speciální profily, na kterých se brousí nože třeba pro Jaromíra Jágra nebo Martina Erata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek navštívil šatnu českého hokejového reprezentačního týmu, která hráčům nabízí veškerý komfort

V rozlehlé šatně má každý hráč svůj set výstroje, o který se stará další z kustodů Zdeněk Šmíd. Právě teď upravuje přilbu Petra Čáslavy nálepkou, aby splňovala vše, co splňovat má.

„Sedí tady všichni pohromadě, i ti, kteří zatím nejsou dopsáni na soupisku, protože jsme jeden tým,“ vysvětluje Zdeněk Šmíd obsazenost velké šatny.

V další místnosti jsou kola. „Hráči je používají po zápase, po tréninku, před tréninkem, aby vyšlapali únavu. K dispozici mají i masérské lehátko a rozcvičovnu. Na regeneraci je k dispozici prostorná sauna, dá se říct pro celý mančaft,“ prozrazuje Zdeněk Šmíd.

„Hokejisté hodně využívají také bazén se studenou vodou a ledem. Slouží k odplavení kyseliny mléčné a k lepší regeneraci. Rehabilitovat můžou i ve vířivce a bazénu s teplou vodou,“ prozrazuje kustod českého týmu.

 

Zveme vás na prohlídku české šatny na hokejovém mistrovství světa!

Posted by S mikrofonem za sportem on 30. duben 2015

Dále chladí hráči své svaly v popelnici, kam se normálně dává odpad, ale vzhledem k menšímu objemu je voda ještě studenější. „Je to popelnice na tříděný odpad pro hráče,“ směje se Zdeněk Šmíd.

Oproti jiným mistrovstvím mají hokejisté v pražské hale opravdu daleko komfortnější prostředí.

„Je tady hodně místa, hráči mají pro sebe hodně prostoru. Zvlášť je místnost na broušení bruslí, přípravu hokejek, mají speciální převlékárnu. Trenéři jsou ve svojí místnosti, stejně tak masér s doktorem. Své zázemí má i videokouč a team manažer. I my kustodi tady máme svůj sklad a to je velké plus a strašná výhoda,“ dodal spokojeně Zdeněk Šmíd.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme