Čeští hokejisté na Finy nestačili. V O2 areně jim podlehli 0:3

Česká hokejová reprezentace dnes v zaplněné O2 areně prohrála s Finy 0:3. Ani na čtvrtý pokus se tak národní tým nedočkal tříbodového vítězství v rámci letošního ročníku Euro Hockey Tour. Po první bezbrankové třetině se stav utkání poprvé měnil až ve druhém dějství, kdy finský útočník Palola využil závaru před českou brankou a poslal svůj tým do vedení, které již hosté až do konce utkání nepustili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Vůjtek dnes poprvé vede národní tým v zápase na domácí půdě

Vladimír Vůjtek dnes poprvé vede národní tým v zápase na domácí půdě | Zdroj: ČTK

V první dvacetiminutovce se diváci dočkali pouze dvou větších šancí, které měl na svědomí český tým. Nejblíže byl gólu domácí Tomáš Vincour, který v 11. minutě dorážel nahození Jana Koláře.

Utkání dlouho dominovaly především precizní obrany. O tom svědčila i statistika počtu střel, která se po první třetině vyvíjela ve prospěch českého týmu v poměru 6:4.

Mírnou střeleckou převahu mohli Češi využít na začátku druhé třetiny, kdy se do velkých šancí v rychlém sledu dostali Kolář, debutant Jarůšek a Gulaš. Nikdo z nich však neuspěl.

Do vedení se naopak ve 33. minutě dostali zásluhou Paloly Finové. Finský útočník využil toho, že český gólman Furch na chvíli ztratil puk z dohledu, a bez problémů skóroval.

Šanci na vyrovnání stavu utkání měli čeští reprezentanti v závěru druhé periody, kdy měli výhodu přesilové hry. Finský brankář Harri Säteri ale podával po celou dobu utkání stoprocentní výkon.

Ve 43. minutě pak přišla povedená akce finského týmu, když Filppula oklamal celou českou obranu a přihrávkou zpoza Furchovy brány našel zcela volného Nutivaaru, který pohodlně zvýšil vedení Finů.

Češi se sice následně snažili zvrátit vývoj utkání, ale pokaždé ztroskotali na dobře zorganizované obraně Finů.

Jakékoliv šance českého týmu byly definitivně zmařeny v 58. minutě, kdy Enlund trefil prázdnou českou bránu při závěrečné power play.

Po čtyřech odehraných zápasech patří české reprezentaci v tabulce Euro Hockey Tour poslední čtvrté místo. Šanci vylepšit svoje postavení budou mít čeští hokejisté v sobotu, kdy se utkají se Švédskem.

Hokejový Channel One Cup, součást Euro Hockey Tour v Praze:

ČR - Finsko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávka: 33. Palola, 43. Nutivaara (I. Filppula), 58. Enlund. Rozhodčí: Björk, Öhlund (oba Švéd.) - Lederer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 16 257.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme