Čeští hokejisté nastoupí v přípravě proti Německu. Není slabých soupeřů, připomíná trenér Vůjtek

Přesně měsíc před startem mistrovství světa čeká české hokejisty první přípravný zápas. V rámci Euro Hockey Challenge nastoupí v Ústí nad Labem proti Německu. To je soupeř, který častokrát dokázal potrápit nejen české hokejisty, ale i řadu favoritů. A tak musí být parta trenéra Vladimíra Vůjtka hned na úvod přípravy pořádně na pozoru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Radil (nalevo) slaví se spoluhráči vítězství hokejové reprezentace nad Švédskem

Lukáš Radil (nalevo) slaví se spoluhráči vítězství hokejové reprezentace nad Švédskem | Zdroj: Reuters

„Německo je účastník mistrovství světa. A dneska už nejsou slabí soupeři. Taky dávají své mužstvo teprve dohromady, většina z jejich hráčů hraje v německé lize,“ říká trenér Vladimír Vůjtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace nastoupí v přípravě v Ústí nad Labem proti hokejistům Německa

Ten sice ještě bude čekat na vyřazené z extraligy a také samozřejmě na posily z NHL, ale měsíc před šampionátem už se mu poměrně dobře tvoří kostra týmu.

Mezi stabilní členy kádru patři třeba Milan Gulaš, kterému skončila sezona ve Švédsku a chystá se na Němce, proti kterým to jednoduché prý nebude.

„Lehké to určitě nebude. Němci vždy sestaví kvalitní tým, se kterým předvádí hodně úporný hokej, hrají do těla, takový klasický německy styl. Podobně se asi hraje v německé lize,“ vysvětluje Gulaš.

V kádru Vladimíra Vůjtka ale najdete i takové, kteří se zápasy proti Německu zkušenosti nemají. Třeba Tomáš Vincour.

„Já jsem proti Německu nikdy nehrál. Člověka už nebaví pořád jen trénovat, chce hrát zápasy. A myslím, že tyhle dva nás dobře prověří. Němci budou houževnatý soupeř,“ dodává na závěr Vincour.

Přesvědčit se o tom může hokejová reprezentace dnes večer, v Ústí nad Labem nastoupí proti Německu v 18 hodin a kromě vstupů na Radiožurnálu si můžeme poslechnout přímý přenos celého zápasu na digitálním a internetovém Českém rozhlasu Sport. Naladíte ho na webu zpravy.rozhlas.cz a také v mobilní aplikaci iRadio.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme