Čeští hokejisté podruhé v řadě Finy nezdolali. Prohráli s nimi 1:4

Čeští hokejisté v dnešním zápase Euro Hockey Tour podlehli Finsku 1:4 a nedokázali tak navázat na čtvrteční výhru proti stejnému soupeři. O vítězství hráčů Suomi rozhodla především druhá třetina, ve které vstřelili tři góly. O jediný úspěšný zásah Čechů se ve 26. minutě postaral útočník Jiří Sekáč.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi dnes na Finy nestačili

Češi dnes na Finy nestačili | Zdroj: ČTK

V první bezbrankové třetině měli více ze hry čeští hokejisté. Jako první se mohl hned v úvodu prosadit Kubalík, jenže jeho střelu zlikvidoval gólman Finů Koskinen.

Finové si větší příležitosti vypracovali až na konci první dvacetiminutovky, kterou dohrávali ve dvojnásobné přesilovce.

Tato přesilová hra pokračovala i po první přestávce a v její druhé polovině se podařilo výhodu Finům využít, když Hietanen tvrdou střelou pod víko Francouzovy brány otevřel skóre zápasu.

Francouz, nebo Furch? Jedničkou na MS bude jeden z reprezentačních kolegů

Číst článek

Ve 26. minutě se z gólu radovali i Češi poté, co Sekáč v mezikruží převzal přihrávku od Zámorského a střelou zápěstím překonal finského brankáře.

Druhá polovina druhé třetiny však vyšla lépe Finům, kteří se nejprve ve 32. minutě díky Granlundovi vrátili do vedení a o tři minuty později na 3:1 při přesilovce domácích zvýšil Jaakola.

V závěrečné třetině již Finové žádné drama nedopustili a naopak zásluhou Kivistä, který ranou od modré propálil Francouze, zvýšili na konečných 4:1.

Výběr Vladimíra Vůjtka nyní čekají dva domácí zápasy, které Češi sehrají ve Znojmě proti Švédům.

Euro Hockey Tour v Kouvole (Finsko):

Finsko - ČR 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Hietanen (Markus Granlund), 32. Markus Granlund (Rantanen), 38. Jaakola (Markus Granlund), 45. Kivistö (Rantanen, Komarov) - 26. Sekáč (Zámorský). Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring (oba Švéd.) - Kiilunen, Nieminen (oba Fin.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5123.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme