Čeští hokejisté porazili Finsko 3:2. Výběr Suomi zdolali takřka po roce

Čeští hokejisté dnes v rámci Euro Hockey Tour sehráli zápas s výběrem Finska, kterému čelili na jeho domácím ledě v Oulu. Vítězství Česka v poměru 3:2 podpořil dvěma góly útočník Lukáš Kašpar. V sestavě týmu Vladimíra Vůjtka už nechyběly ani dvě posily z kanadsko-americké NHL, kterými jsou útočník Jiří Sekáč z Arizony a obránce Caroliny Michal Jordán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Josef Hrabal v souboji s Markusem Granlundem

Český obránce Josef Hrabal v souboji s Markusem Granlundem | Zdroj: ČTK

Zaplněná aréna ve finském Oulu se prvního gólu dočkala již v 7. minutě, kdy se český útočník Lukáš Kašpar dostal do samostatného úniku a střelou mezi betony gólmana Koskinena poslal český tým do vedení.

Vedení 1:0 si však čeští hokejisté neužili příliš dlouho, když jen čtyři minuty poté vyrovnal po přihrávce svého bratra zpoza Furchovy brány Tomi Sallinen.

V poslední minutě první třetiny pak Česku vedení vrátil bek Michal Kempný, který ranou od modré prostřelil brankáře Koskinena a uzavřel tak skóre úvodní dvacetiminutovky.

Ve 25. minutě došlo k prvnímu vyloučení, které měl na svědomí faulující Jiří Sekáč. Český útočník byl za hru vysokou holí vyloučen na 2+2 minuty a Finům se díky osmnáctiletému Ahovi podařilo využít hned první polovinu dlouhé přesilovky.

Finové jsou výborní fanoušci, libuje si Lukáš Kašpar. Tma v Oulu mu nevadila

Číst článek

Jen několik desítek sekund poté však přišla další chvíle Kašpara, který byl při svém samostatném úniku faulován, takže následovalo trestné střílení. To posléze Kašpar střelou švihem proměnil a vrátil Česku jednogólový náskok.

Ve zbývajícím průběhu zápasu již žádný gól nepadl, takže si svěřenci trenéra Vůjtka připsali první letošní vítězství nad Finy.

Pro české hokejisty byl dnešní duel s Finskem předposledním venkovním zápasem před začátkem mistrovství světa v Rusku, které startuje 6. května. Tím následujícím pak bude odveta s hráči Suomi, jež je na programu pozítří.

Do brány českého týmu se dnes postavil gólman Dominik Furch, který v letošní sezoně působil v ruském Omsku. V následném sobotním zápase by pak Furcha měl nahradit Pavel Francouz.

Euro Hockey Tour v Oulu:

Finsko - ČR 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. T. Sallinen (J. Sallinen, Ahonen), 27. Aho (Markus Granlund, Hietanen) - 7. Kašpar (Kempný, Jordán), 20. Kempný (Kundrátek, Koukal), 28. Kašpar z trestného střílení. Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring (oba Švéd.) - Sormunen, Nieminen (oba Fin.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 5893.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme