Čeští hokejisté porazili v Brně Finsko 3:2 po samostatných nájezdech

V posledním přípravném utkání před nadcházejícím mistrovstvím světa v Praze a Ostravě porazili čeští hokejisté v Brně Finsko 3:2 po samostatných nájezdech. V první třetině se prosadil pouze hostující Ruttu, ve druhé části vyrovnal obránce Jordán. V poslední dvacetiminutovce dokonal obrat ve skóre Sobotka, ale na jeho branku odpověděl Barkov. O vítězství českého týmu rozhodl v samostatných nájezdech Voráček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Jordán vstřelil proti Finsku svůj první gól v reprezentačním dresu

Obránce Jordán vstřelil proti Finsku svůj první gól v reprezentačním dresu | Zdroj: ČTK

V sestavě českého výběru už nechyběl Jaromír Jágr, který nastoupil ve druhé formaci s Kovářem a Vondrkou.

První šanci utkání měli hosté, když si Osala najel na přihrávku zpoza branky, ale Salák předvedl ukázkový ‚semafor‘ a schoval jeho střelu do lapačky.

Při dalším zákroku atakoval českého gólmana Salmela a to si nenechal líbit Jordán. Na finského útočníka se okamžitě vrhnul a po krátké bitce se oba odebrali na trestnou lavici.

V 9. minutě byl vyloučený za vysokou hůl Nakládal a Finsko první početní výhodu využilo. Do útočného pásma se protáhl Kontiola, přihrál před branku, kde byl zcela volný Ruttu a ten trefil odkrytou branku.

Přesilovou hru si vyzkoušeli také čeští hokejisté, ale při vyloučení Kontioly prakticky neohrozili finského brankáře. Ihned po návratu vyloučeného hráče na led se dostal do dobré pozice Voráček a po jeho střele musel Saros zasahovat.

V poslední minutě první dvacetiminutovky se vytáhl Salák, když vychytal v gólové šanci Barkova a tak šlo Finsko do šaten pouze s jednogólovým náskokem.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Češi a brzy se dočkali vyrovnání. Dvě vteřiny po skončení dvouminutové přesilovky napřáhl od modré čáry Jordán a vstřelil svůj první gól v národním dresu.

Vzápětí mohl dokonat obrat Erat, který byl po přihrávce Voráčka ve výborné střelecké pozici, jeho pokus se však mezi tyče finské branky nevešel.

 

Vladimír Sobotka posílá Česká hokejová reprezentace do vedení 2:1 nad Finskem!

Posted by Česká hokejová reprezentace on 24. duben 2015

V závěru druhé třetiny vybojoval puk Erat, předal ho Voráčkovi a jeho zakončení zastavil až Saros. Na Koukalovu střelu 17 vteřin před vypršením čtyřicáté minuty už ale nedosáhl ani finský gólman a hostujícímu týmu pomohla tyč.

Ve třetí třetině si svěřenci Vladimíra Růžičky vytvořili velkou převahu i šance, ale dlouho nemohli najít recept na pozorného finského brankáře. Blízko gólu byli Voráček, Hertl nebo v přesilové hře Jágr.

Prosadil se až necelé čtyři minuty před vypršením šedesáté minuty Sobotka, který dorazil do finské branky vyraženou střelu Voráčka.Z vedení se ale český tým radoval pouze dvě minuty. Před Salákem se nejlépe zorientoval Barkov a zblízka vyrovnal.

O vítězi utkání nerozhodlo ani prodloužení a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Z českých hráčů se jako první rozjel Kovář, ale neuspěl. Ve druhé sérii byl úspěšný Voráček a jeho gól se ukázal jako vítězný. Salák totiž kryl všechny tři finské pokusy. Česká republika tak vyhrála poslední přípravný zápas před mistrovstvím světa nad Finskem 3:2 po samostatných nájezdech.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Brně:

Česká republika - Finsko 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Jordán (Krejčík), 57. Sobotka (Voráček, Erat), rozhodující nájezd Voráček - 10. T. Ruutu (Kontiola, Hietanen), 58. Barkov (J. Jokinen, Hartikainen). Rozhodčí: Kulakov, Sergejev (oba Rus.) - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 9:10, navíc Salmela (Fin.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
ČR: Salák - Němec, Hejda, Nakládal, Čáslava, Krejčík, Jordán, Mozík, Kempný - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Jan Kovář, Vondrka (43. Simon) - Hertl, Koukal, Smoleňák - Birner, T. Zohorna, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Finsko: Saros - Hietanen, Lepistö, Lindell, Salmela, Ristolainen, Ohtamaa, Lajunen, Jokipakka - Aaltonen, Kontiola, T. Ruutu - Louhivaara, Barkov, J. Jokinen - Hartikainen, Immonen, Pihlström - Huhtala, Wirtanen, Osala. Trenér: Kari Jalonen.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme