Čeští hokejisté prohráli na závěr Karjala Cupu s Ruskem 2:4

V posledním utkání Karjala Cupu nestačili čeští hokejisté na Rusko a prohráli 2:4. O výsledku rozhodla první třetina, ve které český tým třikrát inkasoval. Rusové si pak hlídali náskok až vítězného konce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté Alexander Salák, Vojtěch Mozík a Radek Smoleňák po vyhraném zápase s Norskem

Čeští hokejisté Alexander Salák, Vojtěch Mozík a Radek Smoleňák po vyhraném zápase s Norskem | Zdroj: ČTK

Skóre se měnilo už v první minutě. Po přihrávce Kovalčuka prostřelil Francouze Panarin. Za další dvě minuty zachránila českého brankáře tyčka, ale v 10. minutě podruhé inkasoval.

Averin unikl české obraně a samostatný nájezd proměnil střelou k tyči. Rusové byli v první třetině aktivnější a Medveděv trefil další tyč. Před odchodem týmů do šaten přidal třetí branku Panarin, který dokončil pěknou akci Kovalčuka.

Druhá třetina gól nepřinesla. Český tým ale převzal iniciativu a soupeře přestřílel. Snížení se dočkal až v závěrečné dvacetiminutovce, když využil přesilovou hru Roman.

Hokejisté v těžké prověrce s Ruskem nezklamali. Litovat můžou zbytečných vyloučení

Číst článek

Závěr se nesl v nervózním duchu a zejména česká trestná lavice nevychladla. A nakonec přišel i trest. V přesilové hře pět na tři zakončil kombinaci celého útoku do odkryté branky Radulov.

Konečnou podobu výsledku dal v 58. minutě Holík. Češi tak na Karjala Cupu nevyhráli ani ve třetím utkání a skončili na posledním místě.

Hokejový turnaj Karjala, první díl Euro Hockey Tour:

ČR - Rusko 2:4 (0:3, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 44. Roman (Svačina), 58. Holík (Birner) - 1. Panarin (Kovalčuk), 10. Averin (Mironov, Kovalčuk), 18. Panarin (Kovalčuk, Averin), 55. A. Radulov (Medveděv, Averin). Rozhodčí: Boman, Salonen - Suominen, Puolakka (všichni Fin.). Vyloučení: 8:5, navíc Smoleňák - Mironov oba 10 min. Diváci: 3729.
ČR: Francouz - Zámorský, Polášek, Roth, Jank, Mozík, M. Doudera, Pláněk, Kempný - Pohl, Roman, Svačina - Valský, T. Zohorna (21. Lev), Holík - Radil, Birner, Smoleňák - Orsava, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Rusko: Sorokin - Medveděv, Pivcakin, Kutuzov, Rukavišnikov, Antipin, Mironov, Višněvskij - A. Radulov, Zubov, Kokarev - Panarin, Averin, Kovalčuk - Andronov, Kalinin, Slepyšev - Bučnevič, Kameněv, Žerděv. Trenér: Oleg Znarok.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme