Čeští hokejisté se chystají na Channel Cup

Netradičně s denním předstihem vyrazili na druhý díl Euro Hockey Tour, ruský Channel One Cup, úřadující hokejoví mistři světa z České republiky. Trenér Alois Hadamczik se totiž chtěl vyhnout možným komplikacím v souvislosti s nepříjemným počasím provázejícím tyto dny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace před Channel One Cupem

Hokejová reprezentace před Channel One Cupem | Zdroj: ČTK

Ne ovšem v Moskvě, ale v Espoo ležícím na jižním pobřeží Finska. Právě tam naši hokejisté vstoupí do turnaje utkáním proti domácímu výběru. V české sestavě vedle ostřílených hráčů nechybí ani mladíci. Poprvé v letošní sezóně se nominace dočkal plzeňský Jan Kovář.

„To je jasné, těším se hodně. Je to pro mě i vzpruha a doufám, že si tam taky trochu psychicky odpočinu a převedu dobrý výkon,“ říká Kovář,pro kterého není reprezentace neznámou záležitostí. Dres národního týmu si vyzkoušel už před mistrovstvím světa v Německu. Může se tato zkušenost hodit?

„Hrál jsem v přípravě pár zápasů, ale to se dávaly týmy teprve dohromady. Uvidíme teď. Pokusím se tam o to porvat.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté se chystají na Chanel Cup

Mladý plzeňský centr patří k nejproduktivnějším hráčům extraligy. Nemá ale žádné přání s ohledem na to, s kým by si chtěl aktuálně v reprezentaci zahrát v jednom útoku.

„To si myslím, že je mi jedno, protože tam jsou všichni hráči excelentní, tak je to fakt jedno,“ říká dvacetiletý útočník a zmíněná úspěšná bilance v nejvyšší soutěži? Jan Kovář jí rozhodně nepřeceňuje.

„Většina těch bodů je z přesilovek. Když to hodím Martinovi Strakovi nebo Tomášovi Vlasákovi. Takže to jsou takové spíš druhé nahrávky. Na to bych se moc nekoukal,“ skromně říká Jan Kovář. V herní pohodě je také třinecký bek Martin Lojek. Reprezentační dres přitom oblékl už na Karjala Cupu.

Snad vyhrajeme

„Já jsem vůbec netušil, že bych tam mohl zase jet, protože ten poslední turnaj nebyl příliš vydařený. Tři zápasy tři prohry, takže jsem rád, že mi trenér zase pozval a mohu zase zahrát za národní tým,“ pochvaluje si Lojek.

Pětadvacetiletý odchovanec žďárského hokeje ovšem moc dobře ví, že na mezinárodním poli to bude poněkud jiná káva, než v extralize.

„Bude to rychlejší než v extralize. Jsou tu nejlepší hráči z jednotlivých zemí, ale my tam budeme mít také výborné hráče a snad tentokrát uděláme nějakou výhru.“

Svou kvalitu český tým může potvrdit v úvodním čtvrtečním zápase proti Finsku. Začíná v 17 hodin a 30 minut.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme