Čeští hokejisté si užívají den volna s rodinami a chystají se na poslední zápas s Amerikou

Čeští hokejisté mají již jen minimální šance na postup do semifinále Světového poháru. Ani porážka USA jim nemusí stačit k postupu. Proto dostali hráči volno, aby si před posledním zápasem ve skupině odpočinuli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát vstřelil svůj první reprezentační gól

Ondřej Palát vstřelil svůj první reprezentační gól | Zdroj: Reuters

„Je pravda, že to je hodně náročné, ty zápasy plus tréninky. Je fajn, že máme den volna. Samozřejmě, někteří kluci tu mají rodiny, manželky, takže je to příjemné být chvilku s nimi a zapomenout na hokej,“ pochvaluje si obránce Michal Jordán.

Češi nestačili na Světovém poháru ani na výběr Evropy. Postup je nyní zoufale daleko

Číst článek

Hráči dostali den volna také proto, aby zapomněli na pondělní prohru s týmem Evropy. Útočníka Ondřeje Paláta však prohra stále velmi trápí. „Škoda že jsme to prohráli. Den volna si tady užijeme. Zítra máme trénink a přichystáme se na Ameriku. Asi jo, odpočinem si a půjdeme na Ameriku. Já tu mám ženu, zajdu s ní na večeři, na oběd, trošku se s ní projdu a odpočinem si,“ popisuje smutně útočník Tampy Bay svůj program.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté si na Světovém poháru užívají volný den. Jak ho kdo tráví zjistíte v reportáži Františka Kuny.

Pokud Kanada v zápase s USA získá alespoň bod, Češi skončí už ve skupině. Přesto ale budou muset odehrát poslední zápas s týmem Spojených států amerických. Podle asistenta trenéra Václava Prospala ale motivace nebude problém. „Tady jde o určitou hrdost, o určitou pýchu. A já si myslím, že de facto žádný problém by to být neměl. Hraješ s dresem Český republiky. Já si myslím, že to by mělo být samo o sobě dostačující k tomu, aby ses 'vybejkoval' k tomu nejlepšímu výkonu, který můžeš podat,“ říká bývalý vynikající hokejista a reprezentant.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme