Čeští hokejisté v přípravě porazili Slovensko i podruhé, tentokrát 3:1

Po včerejším vítězství 3:2 na nájezdy nastoupili hokejisté České republiky v Jihlavě opět proti Slovensku. A opět se radovali z vítězství. Tentokrát přehráli svého soupeře už v základní hrací době 3:1. V první třetině se prosadili Zaťovič a Simon, ve třetím dějství nejdříve snížil Hudáček, ale konečnou podobu dal výsledku Valský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českou branku hájí stejně jako v první utkání se Slovenskem Jakub Kovář

Českou branku hájí stejně jako v první utkání se Slovenskem Jakub Kovář | Zdroj: ČTK

Český výběr vstoupil do utkání velice dobře a do vedení se dostal hned v 1. minutě. Od modré čáry vypálil Nakládal a puk se odrazil od brusle Zaťoviče za záda brankáře Hudáčka.

Střelec první branky mohl za pět minut přidat druhý gól, ale tentokrát se slovenský brankář stačil rychle přesunout a střelu Zaťoviče vyrazil.

Přesto ještě v první desetiminutovce jednou kapituloval. Radil našel přesnou přihrávkou rozjetého Simona, který Hudáčka prostřelil a zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Vzápětí měl český tým výhodu přesilové hry při vyloučení Marcinka. Tentokrát se však Slováci bez problémů ubránili a nepustili soupeře do žádné vážnější šance. Stejně dopadli Češi i při dalších dvou početních výhodách a tak se v 1. třetině už skóre neměnilo.

V úvodu druhé třetiny mohlo Slovensko snížit při vyloučení Čáslavy, ale brankář Jakub Kovář předvedl několik dobrých zákroků a puk za svá záda nepustil.

V polovině utkání došlo v českém brankovišti k avizované změně. Jakub Kovář přepustil své místo Matěji Machovskému a ten navázal na úspěšné vystoupení české jedničky.

I když se ve druhé třetině přitvrdilo a oba týmy hrály několikrát v početní výhodě, skóre se nezměnilo.

V úvodu třetí třetiny se blýskl vynikajícím zákrokem brankář Machovský, na druhé straně po střele Koláře neprotlačil puk do slovenské branky Kovář.

V dalších minutách se spíše vylučovalo než hrálo a po sérii pěti vyloučených Slovensko přeci jenom snížilo. Po přihrávce Šťastného doklepával puk do odkryté branky Hudáček.

Češi však přišli s rychlou odpovědí, po přihrávce Zohorny prostřelil slovenského brankáře Valský a upravil opět na rozdíl dvou gólů. Do konce zápasu už se skóre nezměnilo a český tým si tak v přípravě připsal další vítězství.

Utkání Euro Hockey Challenge v Jihlavě:

Česká republika - Slovensko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (Nakládal, M. Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (T. Zohorna) - 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, J. Svoboda. Vyloučení: 9:12. Bez využití. Diváci: 5274.
ČR: Jakub Kovář (32. Machovský) - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, Novotný, Smoleňák - Pohl, T. Zohorna, Valský - Radil, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Slovensko: J. Hudáček - Podhradský, Švarný, Jurčina, Sersen, Jaroš, Baranka, Sloboda, Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - Sýkora, Viedenský, Tybor - Dej, Bližňák, Bartovič - Haščák, Lušňák, Celhárik. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme