Čeští hokejisté vrátili Švédům porážku i s úroky, výběr 'Tre kronor' deklasovali 7:1

Po středečním debaklu 2:7 si česká hokejová reprezentace spravila náladu v odvetě proti Švédsku. V rámci Euro Hockey tour rozstříleli čeští hokejisté severský výběr 7:1. Premiérové góly v národním týmu vstřelili Šimek s Pastrňákem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák střílí svůj první gól v seniorské reprezentaci proti Švédsku

David Pastrňák střílí svůj první gól v seniorské reprezentaci proti Švédsku | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté začali první třetinu velice aktivně. Již po 41 vteřinách utkání se prosadila první formace, která jako jediná zůstala pohromadě po nepovedeném středečním zápase. Jeřábek vystřelil od modré čáry a před švédským gólmanem tečoval puk Roman Červenka.

O necelých pět minut později měl David Pastrňák šanci přidat druhý gól. Český mladík byl faulován v situaci, kdy byl sám před gólmanem Fasthem. V druhém zápase po sobě dostala vycházející hvězda NHL možnost jet trestné střílení.

Ale stejně jako v úterý nedokázal Pastrňák nájezd proměnit. „Víckrát mi při nájezdu utekl puk. Chtěl jsem naznačit střelu a zakončit forhendem. Podařilo se mi položit si gólmana, ale nedokázal jsem už zvednout puk,“ litoval Pastrňák.

Ve 13. minutě si benjamínek českého týmu napravil reputaci, z dorážky překonal brankáře Fastha a vstřelil svou první brankou v seniorské reprezentaci.

„Roman si výborně pokryl puk. Já jsem stál před brankou a stačilo pouze trefit puk do prázdné branky. Cítím, že je to od nás o level lepší výkon. Minulý zápas byl pro naši pětku první a s každým tréninkem je to lepší,“ popisoval dojmy z první třetiny český mladík.

Ve druhé části začali Švédové dostávat český tým pod tlak a zdálo se, že by utkání mohlo mít podobný průběh jako středeční zápas. V desáté minutě se při českém oslabení zamíchal pukem na pravém kruhu Backlund a přesnou střelou překonal Francouze.

Čeští hokejisté znervózněli a z toho pramenily fauly. Pouze díky kvalitní hře v oslabení a vynikajícímu Francouzovi překonali Češi celkem 5 oslabení. V 15. minutě druhé třetiny pak ujel Kašpar a krásnou střelou švihem vrátil národnímu týmu dvougólové vedení.

V závěrečné části pak český tým spustil gólovou kanonádu, kterou doslova zničil švédský celek. Nejprve se v rozmezí minuty a půl prosadili Šimek, Jarůšek a Birner a konečnou podobu výsledku dal v 17. minutě třetí třetiny Robert Kousal. „Moc jsem se těšil a jsem rád, že nám to po tom zpackaném zápase vyšlo,“ dodal premiérový střelec Šimek.

Česká reprezentace deklasovala Švédsko 7:1 a v příštím přípravném utkání vyzve v úterý 3. května Kanadu.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme