Čeští junioři na hokejovém MS podlehli Dánsku. Podruhé v řadě padli v prodloužení

Čeští hokejisté do 20 let prohráli na juniorském světovém šampionátu s Dánskem 2:3 po prodloužení. Svěřenci Jakuba Petra sice ještě necelých sedm minut před koncem třetí třetiny vedli, ale poté dokázali Dánové srovnat a nakonec se dočkali nečekané výhry v nastavení. Český výběr má po třech zápasech pět bodů a stále nemá jistou účast ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté podruhé na turnaji ztratili

Čeští hokejisté podruhé na turnaji ztratili | Zdroj: ČTK

Výběr trenéra Jakuba Petra měl velmi dobrý vstup do zápasu, když dánský celek s přehledem přehrával a v osmé minutě se mohl radovat z první branky.

Ta přitom byla poměrně kuriózní, protože dánský gólman Munk Peterson zbytečně odkryl puk, který měl schovaný pod výstrojí, což následně umožnilo Martinu Nečasovi, aby kotouč dotlačil za brankovou čáru.

Čechům se dařilo i v oslabení a nechybělo mnoho, aby se při přesilovce soupeře prosadili. Lukáš Jašek ale překonal Petersona nedovoleně za pomoci brusle, takže jeho branka nebyla uznána.

Ve druhé třetině Dánové svou hru výrazně zlepšili, což jim pomohlo ke vstřelení vyrovnávacího gólu. Při přesilové hře se o něj postaral Joachim Blichfeld, jenž mírně tečovanou střelou pokořil brankáře Daniela Vladaře.

Dánové se však z remízového stavu netěšili dlouho, protože necelé dvě minuty poté vrátil Česku vedení kapitán Filip Hronek.

Severský celek se ale nevzdával a stále držel naději na úspěch. Tomu se výrazně přiblížil necelých sedm minut před koncem třetí třetiny, kdy Blichfeld našel před Vladařem naprosto osamoceného Nikolaje Kraga, a ten z bezprostřední blízkosti srovnal na 2:2.

Duel tak nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém překvapivé vítězství Dánsku vystřelil Mathias From.

Český výběr má po třech zápasech ve skupině na svém kontě pět bodů. Další bude moci přidat v sobotu, kdy se utká se Švédskem.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:
Skupina A (Montreal):
Dánsko - ČR 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Blichfeld (Boysen, Larsen), 54. Krag (Blichfeld), 61. From (Krag) - 8. Nečas (A. Musil), 31. Hronek (Suchý). Rozhodčí: Sheva (USA), Linde - Dahmen (oba Švéd.), Palej (Rus.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4536.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme