Čeští junioři se hráčů USA nebojí. Nemají o moc lepší tým než my, hlásí Pastrňák

Už jedenáct let čeká česká hokejová reprezentace na účast v semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let. Dnes se pokusí ukončit čekání a postoupit přes čtvrtfinále. V cestě jim ale stojí výběr Spojených států, tým plný vycházejících hvězd světového hokeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým dnes čeká důležitý souboj o semifinále. Proti USA však favorizovaným celkem nebudou

Český tým dnes čeká důležitý souboj o semifinále. Proti USA však favorizovaným celkem nebudou

„Američané zde mají opravdu hodně skvělých hráčů. Jmenovat je nebudu, ale všechny pochopitelně znám,“ říká trenér české Jakub Petr.

„Když se zeptáte mého malého syna, tak ten vám odpoví, co dělá Sonny Milano o volných chvílích, o jeho držení hole a dalších věcech, které jsou k vidění na Youtube. Takto bych přitom mohl mluvit o každém hráči, což je důvod, proč to musí náš tým vzít jako výzvu,“ uvědomuje si sílu soupeře kouč českého výběru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští juniorští hokejisté se hráčů USA před důležitým čtvrtfinálovým zápasem nebojí.

Američané sice postrádají své dvě největší hvězdy Larkina a Eichela, kteří předváděli své umění už na seniorském šampionátu v Praze a Ostravě, ale i tak jsou nesmírně silní. Na turnaji zatím prohráli pouze jediný zápas a to se Švédskem 0:1 a to navzdory tomu, že na branku svého soupeře vyslali celkem 46 střel.

Navíc ani vzájemná bilance českému týmu příliš nenahrává. Tahle mužstva už se spolu střetla před dvěma roky ve finále mistrovství světa osmnáctek a Američané vyhráli 3:0.

„Jsem přesvědčen o tom, že rozdíl mezi naším a americkým výběrem už není tak velký, jako byl na MS hráčů do 18 let. Přece jenom mají naši hráči už něco za sebou, hrají juniorské ligy a někteří i extraligové starty. Myslím tedy, že se rozdíl smazává, což ale budeme muset potvrdit i na ledě,“ burcuje před zápasem své svěřence Jakub Petr.

Češi nezvládli přestřelku s Finy. Po dramatickém boji jim podlehli 4:5

Číst článek

S poraženeckou náladou ale do utkání rozhodně nastupovat čeští mladíci nebudou, což dokazují i slova Davida Pastrňáka.

„Jejich tým není o moc lepší než ten náš. Myslím, že máme velkou šanci. Musíme zkrátka hrát náš hokej, nedostat moc gólů, hrát disciplinovaně a zodpovědně dozadu. Řekl bych však, že s tím nebude problém,“ hýří sebevědomím útočník David Pastrňák.

Zápas se Spojenými státy rozehraje česká reprezentace v Helsinkách v 19 hodin.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme