Čeští juniorští hokejisté začali MS překvapivou výhru. Úřadující mistry světa z Finska porazili 2:1

Čeští juniorští hokejisté zahájili mistrovství světa v Kanadě výhrou, když porazili Finsko 2:1. Národnímu týmu vítězství necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny vystřelil Michael Špaček. Příští zápas čeká český výběr již v rámci následujícího hracího dne, kdy narazí na Švýcary.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští junioři na úvod MS porazili Finy 2:1

Čeští junioři na úvod MS porazili Finy 2:1 | Zdroj: ČTK

Hokejisté České republiky vstoupili do zápasu proti úřadujícím světovým šampionům velmi dobře. V úvodu si vytvořili několik šancí a již v páté minutě se dostali do vedení 1:0 poté, co jeden z finských hráčů mírně tečoval střelu Daniela Krenželoka.

Vedení však výběru Jakuba Petra nevydrželo dlouho, protože Finové v deváté minutě srovnali na 1:1. Autorem branky byl Joona Luoto, který se při přečíslení dva na jednoho rozhodl místo přihrávky vystřelit a jeho pokus následně prošel výstrojí gólmana Jakuba Škarka.

Do konce první třetiny již žádná branka nepadla, takže po dvaceti minutách platilo skóre 1:1.

Ve druhé části hry měli Češi několik příležitostí k tomu, aby šli znovu do vedení. Žádnou z nich ale nevyužili, takže utkání pokračovalo za remízového stavu.

To se změnilo až v 58. minutě, kdy Michael Špaček napálil puk od modré čáry, který se poté od tyčky odrazil za záda gólmana Vehviläinena.

V posledních sekundách si už Češi výhru 2:1 pohlídali a mohou tak slavit úspěšný vstup do turnaje.

Další zápas je čeká za necelých 24 hodin – v úterý od 19.00 středoevropského času změří síly se Švýcary.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:
Skupina A (Montreal):
ČR - Finsko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. D. Krenželok (Nečas), 59. M. Špaček (A. Musil, Zbořil) - 9. Luoto. Rozhodčí: Björk (Švéd.), Stricker (Švýc.) - Palej (Rus.), Vanoosten (Kan). Vyloučení: 1:2. Bez využití.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme