Chce to klid a dál pracovat, uklidňuje Růžička. Kritiku po porážkách čeká

Čeští hokejisté skončili na ruském Channel One Cupu poslední a v této sezoně Euro Hockey Tour ještě nevyhráli. Trenér Vladimír Růžička vidí řadu chyb, ale oceňuje i práci a bojovnost mladého výběru. Vše směřuje k jedinému cíli: úspěchu na MS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička | Zdroj: ČTK

Jak hodnotíte poslední zápas s Ruskem i celý turnaj?

Měli jsme velice dobrý vstup do utkání, hráli jsme slušně. Bohužel, když nám dali Rusové první gól, dostali se do euforie a dali druhý. Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře, ale jsem rád, že po gólu na 0:3 mužstvo ukázalo obrovskou bojovnost a do zápasu se vrátilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyjádření Vladira Růžičky k výkonům hokejové reprezentace na Channel One Cupu získal reportér ČRo Petr Kadeřábek

Na některých hráčích je v některých zápasech vidět, že tam chybí klid, ale ten nezískají hned. A v Evropě nemohou odehrát těžší zápasy než tyhle tři.

Co vám tedy ukázala další konfrontace s předními evropskými týmy?

Ukázala nám, že se kluci neztratí, pracují a bojují. Na druhou stranu děláme plno chyb, víme to a snažíme se na tom pracovat. Bohužel to není o dvou zápasech, bude se muset trochu čekat, než kluci jako jsou Filippi a Simon, kteří hrají velice slušně, vyzrají.

Dvě třetiny jsme nestíhali, přiznal po porážce od Rusů Erik Hrňa

Číst článek

Nečekáte kritiku veřejnosti? Jste nejhorší tým EHT.

Kritiku čekám, protože jsme všechno prohráli. Na druhou stranu si musíme říct, že musíme dělat s mladšími hráči. Ve Finsku byl věkový průměr 24 let, dnes 25 let. Mužstvo je mladé, máme tu hodně hráčů z extraligy. Přešaltovat a skočit mezi Švédy, Finy a Rusy není jednoduché, to můžou potvrdit hráči sami.

Nekoukám na to, jestli jsme v historii nejhorší. Zajímá mě jedna věc, abychom uspěli na mistrovství světa, hráči se musí ještě obehrát. Zápas se Švédskem vypadal velice dobře, najednou jsme dostali dva góly, hned třetí, a mužstvo bylo jak opařené. I zkušení hráči by byli opaření, natož hráči, kteří moc zkušení nejsou. Chce to zachovat klid a pracovat dál.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme