Chceme dětem dodat elán a energii, říkal hokejista Tlustý v motolské nemocnici

Hokejista Winnipegu Jiří Tlustý je ze zámořské NHL zvyklí, že se účastní charitativních akcí, které v průběhu celé sezony organizuje klub. Po návratu do vlasti si našel čas a rozhodl se jednu takovou uspořádat sám. Proto vyrazil mezi pacienty dětského oddělení fakultní nemocnice v Motole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Tlustý v Tandemu

Jiří Tlustý v Tandemu | Foto: Jana Chládková | Zdroj: Český rozhlas

Už během výluky NHL před třemi lety si rodák ze Slaného a český hokejový reprezentant Jiří Tlustý usmyslel, že se svými kladenskými spoluhráči zajde obveselit a obdarovat pacienty dětské nemocnice o Vánocích.

Ty teď sice nejsou, ale to mu nezabránilo, aby takovou akci uskutečnil i teď v pražském Motole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme dětem dodat elán a energii, říkal hokejista Winnipegu Jiří Tlustý při návštěvě v motolské nemocnici

„Byli jsme na charitativním fotbale v Knovízi, což je vesnice vedle nás. Tam jsem si vydražil dres Ondry Pavelce a zase tak moc jsem ho nepotřeboval, tak jsem domluvil, že peníze dám na akci Nikolka a dres ať použijí na něco jiného. Oni se toho chytili a dorazili jsme sem,“ říká mi Jiří Tlustý před vchodem na samotné oddělení.

V ruce drží dva dresy - Pavelcův a ten svůj. Oba se rozhodl nemocnici věnovat, aby je mohla zpeněžit a následný obnos využít na dobrou věc. Nešlo ale pouze o finanční podporu.

„Snažíme se jim přinést trochu elánu a energie. Dětem se rozzáří oči a užívají si to i s námi.“ Než ovšem k symbolickému předávání dresů došlo, nakoukl s nimi do pokojů k dětem.

Kromě kartiček s podpisem byl mezi dětmi také zájem o vyfocení v dresu Winnipegu i se slavným hokejistou.

Jakub Kanta, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme