Chceme zůstat v Moskvě, hlásí český tým. Ráno se k němu připojil Faksa

České hokejisty čeká na mistrovství světa předposlední zápas v základní skupině. Před duelem s Dánskem mají o motivaci postaráno, na dosah totiž mají celkové vítězství ve skupině A. Navíc bojují o setrvání v Moskvě, aby se za čtvrtfinálovým soubojem nemuseli stěhovat do Petrohradu. Pomoct by jim mohl i Radek Faksa, který už po příletu ze zámoří trénuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi se připravují na duel s Dánskem

Češi se připravují na duel s Dánskem | Zdroj: ČTK

K prvnímu místu ve skupině vede cesta ziskem čtyř bodů z posledních dvou duelů. Jistotu toho, že Češi nebudou cestovat k úvodnímu utkání vyřazovacích bojů do Petrohradu, už ale mohou získat v neděli.

„Nejde to nevnímat. Pro nás jedině dobře, když zůstaneme na prvním místě a budeme hrát proti papírově slabšímu soupeři. A hlavně se nebudeme muset stěhovat,“ vyhlíží čtvrtfinálový zápas obránce Jan Kolář.

Pokud Češi porazí v základní hrací době Dánsko, nemohou být předstihnuti nikým jiným než Ruskem. Pravidla jsou taková, že v Moskvě zůstává právě domácí sborná a pak ještě nejlépe umístěný celek po základní části.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová reprezentace chce i nadále pokračovat v Moskvě, a vyhnout se tak stěhování do Petrohradu. Setrvání si můžou Češi zajistit vítězstvím nad Dány

„Samozřejmě pro nás by bylo příjemné, kdybychom tady mohli zůstat. Uděláme maximum pro to, abychom Dány porazili,“ slibuje asistent trenéra Vůjtka Jiří Kalous.

Dánská soupiska nebudí příliš velký respekt, jsou na ní pouze dva hráči z NHL. Navíc právě Dánové zatím jako jediní inkasoval na turnaji dvouciferný příděl gólů v jednom utkání.

„Je těžké to hodnotit. Dostali deset gólů od Rusů, ale pak hráli vyrovnané zápasy s jinými soupeři. V tomhle je to ošemetné. My taky nemáme moc hráčů z NHL, a jak hrajeme. Na to se moc nedá koukat. Jestli budou hrát jako parta a podají týmový výkon, můžou být velice nepříjemní. Musíme do toho jít na sto procent od první minuty a bušit do nich,“ říká obránce Milan Doudera.

Faksa je připravený

Na střetnutí s Dány bude připravený také Radek Faksa. Útočník Dallasu, který přislíbil účast na světovém šampionátu po vyřazení Stars ve čtvrtfinále play-off NHL, přistál v Moskvě v neděli ve čtyři hodiny ráno tamního času. O tři hodiny později se dostal na hotel a v 9:30 už se zapojil do tréninku s reprezentačními kolegy.

„Faksa bude proti Dánům k dispozici jako třináctý útočník,“ prozradil Jaroslav Špaček, asistent kouče Vladimíra Vůjtka.

Čeští hokejisté nastoupí k šestému duelu ve skupině v 15:15. Český rozhlas přiblíží celé utkání v přímém přenosu na Radiožurnálu i na ČRo Sport.

Česko x Dánsko na MS | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme