Chicago přišlo o domácí neporazitelnost, Anaheim vede v sérii 2:1

První porážku během letošního play off NHL hráči Chicaga Blackhawks zaznamenali až v konferenčním finále. Anaheimu podlehli ve třetím zápase série 1:2 a stejným poměrem vedou Ducks také v sérii o postup do boje o Stanley Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2 góly Anaheimu stačili k vedení v sérii

2 góly Anaheimu stačili k vedení v sérii | Zdroj: Reuters

Ducks se v chicagskem United Centru ujali vedení při přesilové hře na konci 13. minuty. Patrick Maroon tečí střely do modré čáry překonal Coreyho Crawforda v brance Blackhawks. Těsně před koncem první třetiny ale po zmatcích v hostující obraně vyrovnal z otočky Patrik Kane.

Rozhodující gól třetího zápasu padl 55 sekund před koncem druhé třetiny. Střelou z křídla ho zajistil Simon Despres svým prvním zásahem ve vyřazovacích bojích v kariéře. Na u druhého gólu Ducks měl asistenci kapitán Ryan Getzlaf.

V posledních dvaceti minutách si domácí vytvořili tlak, všechny jejich šance ale vychytal Frederik Andersen. Po vítězství 2:1 vede Anaheim stejným poměrem i finále Západní konference. Čech Jiří Sekáč strávil na ledě pouhých 7 minut.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 3. zápas:
Chicago - Anaheim 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky: 20. P. Kane - 13. Maroon, 40. Després. Střely na branku: 28:27. Diváci: 22.160. Hvězdy utkání: 1. Andersen, 2. Getzlaf (oba Anaheim), 3. P. Kane (Chicago). Stav série: 1:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme