Chicago zvítězilo v NHL počtvrté v řadě. Tampě nepomohl ani návrat Paláta

Pouze dvě utkání byly na programu hokejové NHL v noci na sobotu. Z českých hokejistů se na ledě představili Michal Kempný, Ondřej Palát a Andrej Šustr, ale ani jeden z nich se bodově neprosadil. Zatímco první jmenovaný oslavil s Chicagem čtvrtou výhru za sebou, zbylí dva hráči museli skousnout porážku Tampy v Minnesotě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marián Hossa.

Marián Hossa. | Zdroj: Reuters

Celkem dva góly ze hry viděli diváci v utkání mezi domácí Minnesotou a Tampou. Hráči z města Saint Paul sice potvrdili roli favoritů, když dosáhli na jubilejní 30. výhru v sezoně, ale hodně se na ni nadřeli.

Urvali jí až v penaltovém rozstřelu, ve kterém byl jediným úspěšným střelcem kapitán Wild Mikko Koivu. Prohru Tampy neodvrátil ani po zranění navrátivší se Ondřej Palát, jenž odehrál přes 19 minut. Stejně jako Palát se bodově neprosadil ani obránce Andrej Šustr.

Floridský celek tak i nadále ztrácí na příčky zajišťující účast v play-off pět bodů, zatímco Minnesota si upevnila první pozici v tabulce Západní konference.

Své statistiky v pátek sice neobohatil ani Michal Kempný, ale na rozdíl od svých reprezentačních kolegů z posledního Světového poháru dosáhl se svým týmem na vítězství, když Chicago zdolalo Winnipeg na jeho ledě.

Do utkání kvůli zranění nemohl zasáhnout gólman Winnipegu Ondřej Pavelec, jenž tentokrát nebyl ani na střídačce.

Výsledky NHL
Winnipeg - Chicago 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky: 22. Little, 59. Lowry - 16. P. Kane, 33. Anisimov, 58. Keith, 59. Hossa, 60. Panarin. Střely na branku: 30:36. Diváci: 15.294. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane (Chicago), 2. Hellebuyck (Winnipeg), 3. Panarin (Chicago).

Minnesota - Tampa Bay 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 35. Niederreiter, rozh. nájezd Koivu - 38. Point. Střely na branku: 38:27. Diváci: 19.178. Hvězdy zápasu: 1. Dubnyk (Minnesota), 2. Vasilevskij (Tampa), 3. Parise (Minnesota).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme