Chomutov díky skvělému Lacovi zaskočil favorita, Liberec doma nezaváhal

S rozdílným úspěchem vstoupili do čtvrtfinálových bojů hokejové extraligy dva nejlépe nasazené celky po základní části. Liberec doma přehrál Plzeň a v sérii jde do vedení. Třinec ale střelecky vyhořel proti rozehranému Chomutovu, kterému v domácím prostředí nedal ani jednu branku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovský brankář Ján Laco nepustil za svá záda ani jednu z 38 střel Třince

Chomutovský brankář Ján Laco nepustil za svá záda ani jednu z 38 střel Třince | Zdroj: ČTK

Piráti způsobili na ledě druhého celku základní části překvapení. Beze zbytku využívali svoje šance a spoléhali se na obranu, kterou výborným výkonem podpořil brankář Laco. Třinečtí střelci marně ostřelovali slovenského gólmana, jenž pochytal 38 pokusů soupeře a stal se nejužitečnějším hráčem Severočechů v prvním utkání série.

Chomutovu navíc v Třinci výborně vyšly přesilové hry. Z pěti možností se prosadil dvakrát. První gól nabídli domácí svou hrubkou hostům sami a Michal Vondrka v úvodu šestnácté minuty nabídnutou příležitostí nepohrdl a zblízka překonal Hrubce. Druhý gól přidal v prostředním dějství Michal Poletín.

Střelecká převaha domácích byla markantní. Zato Chomutovu na první skalp Ocelářů stačilo pouhých dvanáct pokusů. A to ještě hostům pro vysokou hůl nebyl uznán gól Ivana Humla z první periody.

Očekávaně naopak dopadl výsledek utkání mezi Libercem a Plzní. Vítěz základní části si už v první třetině vypracoval dvoubrankový náskok, který úspěšně držel až do poslední dvacetiminutovky.

V té se podařilo hostům zkorigovat výsledek, o což se postaral hrdina předkola a nejproduktivnější hráč Západočechů ve vyřazovacích bojích David Stach. Jenže na gól naděje domácí kvapně odpověděli Bulířem.

Na další nápor už se hosté nezmohli, navíc je přibrzdil faul obránce Pulpána. Také Liberec svého soupeře výrazně přestřílel, jenže na rozdíl od Třince slavila jeho taktika úspěch. Již zítra jsou ale na programu odvety, ve kterých se poražené celky pokusí o srovnání sérií.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 1. zápasy:

HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Vondrka (Rutta, Huml), 25. Poletín (Rutta, Huml). Rozhodčí: Hradil, Pražák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 4978. Stav série: 0:1.
Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Martin Růžička, Irgl – Adamský, Redenbach, Petružálek – Dravecký, Marosz, Marek Růžička – Jašek. Trenér: Kýhos.
Chomutov: Laco – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica, Huml, Skokan – Sklenář, V. Růžička ml., Vondrka – Koblasa, Kämpf, D. Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko. Trenér: V. Růžička st.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Radivojevič (Lakatoš), 12. Valský (Svačina, Vantuch), 51. Bulíř (Radivojevič, Ševc) – 48. Stach (P. Kadlec, Lev). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Bláha, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc J. Vlach (Plzeň) 10 min. Diváci: 7419. Stav série: 1:0.
Liberec: Lašák – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner – Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Plodek, Vantuch – J. Stránský, Bližňák, J. Vlach – Svačina. Trenér: Pešán.
Plzeň: Machovský – P. Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf, Slovák – T. Svoboda, Kratěna, Lev – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Schleiss, Presiniger, Stach – Martin Procházka, Koreis, Kodýtek. Trenér: Martin Straka.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme