Chomutov prohrál s Karlovými Vary, Plzeň porazila Kometu a je v čele extraligy

V 7. kole hokejové extraligy se druhého vítězství v sezoně dočkaly Karlovy Vary, které uspěly na ledě Chomutova. Do čela soutěže se posunula Škoda Plzeň po vítězství nad brněnskou Kometou. Stejně bodů má i druhá Mladá Boleslav a třetí hradecký Mountfield.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Škody Plzeň vyhráli nad brněnskou Kometou a posunuli se do čela extraligy

Hokejisté Škody Plzeň vyhráli nad brněnskou Kometou a posunuli se do čela extraligy | Zdroj: ČTK

Plzeň prohrávala s Kometou 0:1 a 1:3 přesto ve druhé polovině zápasu dokázala skóre otočit. Největší zásluhu na obratu měl útočník Lev, který vstřelil vyrovnávací gól na 3:3 a v poslední třetině i ten vítězný.

Naopak ani jednou nepřekonali karlovarského brankáře Závorku hokejisté Chomutova. I proto si Západočeši odvezli všechny tři body. Ty jim zajistil kapitán Duda, když se prosadil při dvojnásobné přesilovce. Vítězství potvrdil při power-play Chomutova do prázdné branky Haščák.

Obhájce titulu z Litvínova ztratil bod na domácím ledě s Mladou Boleslaví. Na Stadionu Ivana Hlinky domácí dvakrát vedli, ale nejdříve v první třetině Urban a pak ve třetí části Bárta dokázali vyrovnat.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo a jediným úspěšným střelcem v samostatných nájezdech byl domácí Hübl.

Vítkovice se po čtyřech prohrách radují z tříbodového zisku

Hradecký Mountfield se bodově dotáhl na vedoucí Plzně a druhou Mladou Boleslav. Pomohlo mu k tomu vítězství nad Třincem, o kterém domácí rozhodli ve druhé třetině díky dvěma gólům Ihnačáka.

Po čtyřech prohrách zabrali hokejisté Vítkovic. Na pardubickém ledě se dostali do vedení gólem Vandase, ale jejich radost trvala pouze deset vteřin, než vyrovnal Rolinek. Pak už ale stříleli pouze hosté.

Ještě v první třetině vrátil vedení na vítkovickou stranu Pastor, ve druhé třetině přidal další gól Kucsera a v závěrečné části se ještě prosadili Zdráhal, Hlinka a Balán.

Hradecký Bedřich Köhler střílí na třineckého brankáře Petera Hamerlíka, přihlíží obránce Tomáš Linhart | Foto: ČTK

7. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Duda (Marosz), 60. Haščák (Duda, T. Rachůnek). Rozhodčí: Fraňo, Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5038.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Indrák (Kubka, Moravčík), 36. D. Sklenička (Preisinger), 39. Lev (Kracík, Kratěna), 54. Lev (Kracík, Kratěna) - 3. L. Čermák (R. Zohorna, Burian), 24. J. Hruška (Ostřížek, V. Němec), 24. R. Zohorna (L. Čermák, Burian). Rozhodčí: Hradil, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 4724.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Trávníček (Martynek, Z. Sklenička), 28. Jánský (Kubát, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Hübl - 12. Urban, 45. Bárta. Rozhodčí: Hrubý, Šír - Zavřel, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3634.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Köhler, Čáp), 27. K. Pilař (Vašíček), 36. Ihnacak (J. Kudrna, K. Pilař), 38. Ihnacak (Courchaine, Čáp), 51. J. Kudrna (T. Knotek) - 20. Kreps, 23. Irgl (Polanský, Klesla), 60. Polanský (Svačina, Hrňa). Rozhodčí: Šindler, R. Čech - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5193.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Rolinek (P. Sýkora) - 11. Vandas (Húževka), 15. Pastor (Kovář, Olesz), 33. Kucsera (Kolouch), 52. Zdráhal (Čerešňák, Sloboda), 57. M. Hlinka (Čerešňák), 59. Balán (Kovář, Burger). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8, navíc Vandas (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6874.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme