Chomutov se chce v extralize hlavně zachránit, Růžička sní o předkole

Po roce se do hokejové extraligy vrátili Piráti Chomutov. Nováček soutěže přivedl na post hlavního trenéra Vladimíra Růžičku a věří, že právě jemu se podaří ambiciózní klub natrvalo usadit mezi elitou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička má šéfovat střídačce pirátů Chomutov 10 let

Vladimír Růžička má šéfovat střídačce pirátů Chomutov 10 let | Zdroj: ČTK

„Máme před sebou velkou výzvu. Chceme, aby se chomutovský hokej udržel v extralize a pak se třeba snažil bojovat o nejvyšší příčky,“ klade si menší cíle Vladimír Růžička.

Právě angažování kouče, který s národním týmem dvakrát vyhrál mistrovství světa, je nejzásadnější událostí chomutovského léta.

„Krok číslo jedna je, aby se zachránila liga, nemá cenu si nic jiného namlouvat. Potom bychom chtěli překvapit a hrát třeba předkolo,“ věří trenér, který v klubu podepsal nevídanou smlouvu na 10 let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Piráty Chomutov před extraligovou sezonou se zaměřil reportér ČRo David Kalvas

V mužstvu, které vybojovalo postup do extraligy, nezůstal kámen na kameni. Všechny opory zůstaly a přišlo osm nových hokejistů. Tím nejznámějším je Michal Vondrka.

„Neřekl bych, že mám být největší hvězda. Jakýkoli tým musí táhnout za jeden provaz. Nemůže to stát na jednom nebo na dvou lidech, musí makat všichni,“ tvrdí Vondrka, který dal v přípravě dva góly v osmi zápasech.

Střeleckou sílu Piráti během léta rozložili do všech formací a mohlo by to tak fungovat i v ostré sezoně. „Budeme sázet na to, aby mužstvo mělo dobrý charakter a bylo využito po nejvíc hráčů. Sezona bývá dlouhá a každý bude důležitý,“ uvedl trenér Růžička.

Forma Pirátů měla v létě stoupající tendenci, posledních pět zápasů vyhráli a suverénně nejproduktivnější hráč přípravy Marek Hovorka doufá, že nováček nebude v extralize jenom do počtu.

„Je tu velký týmový duch a to často rozhoduje zápasy. Pocit je dobrý, ale vše se ukáže až v lize, příprava je něco úplně jiného. Nějaká obava je. Nemusíme zachytit začátek a můžeme trápit celou sezonu, ale já týmu věřím,“ odhodlaně vzkazuje útočník.

Už první zápas nové extraligové sezóny chomutovské Piráty náležitě prověří. Nastoupí totiž na hřišti třineckých Ocelářů, jednoho z největších favoritů soutěže.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme