Chomutov snížil semifinálovou sérii, Bílé Tygry porazil 2:0

Piráti Chomutov zdramatizovali semifinálovou sérii play-off hokejové extraligy. Ve třetí třetině jednoznačně přestříleli obhájce titulu z Liberce a po gólech Vondrky a Humla vyhráli 2:0, stav série je 2:1 pro Tygry. Do čela baráže jde Jihlava, která v Českých Budějovicích vyhrála po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pirátů Chomutov

Hokejisté Pirátů Chomutov | Zdroj: ČTK

Domácí se museli obejít bez druhého nejproduktivnějšího hráče týmu probíhajících vyřazovacích bojů Kämpfa. Přesto sváděli s obhájcem titulu vyrovnanou bitvu. Jako první měli k dispozici i přesilovku, kterou ale nevyužili. První větší šance přišly až po skončení první desetiminutovky. Sklenáře však vychytal Lašák, na druhé straně namířil Valský bekhend do boční sítě Lacovy branky.

Nedlouho poté pykal Poletín a při početní výhodě Bílých Tygrů přišly hlavní momenty první třetiny. Nejprve našel Jelínek zpoza domácí branky Krenželoka, jenž zakončoval bez přípravy, ale Laco švihl lapačkou a sebral mu takřka jistý gól. Na druhé straně se do brejku dostali Vondrka se zakončujícím Humlem, který však napálil pouze tyč.

Na začátku 25. minuty hráli Piráti znovu další přesilovku, v níž se Lašák zaskvěl proti dobře mířeným pokusům Humla a Skokana. Již při hře v pěti na obou stranách si poradil i s pokusem Stránského. Okamžiky před druhou přestávkou zase patřily Lacovi, jenž v oslabení Chomutova vychytal Krenželoka, Ordoš pak ve velké šanci nezamířil přesně.

Zkraje třetího dějství se protáhl do dobré příležitosti až před Lašáka Růžička, liberecký gólman byl však připravený. Zahanbit se nenechal ani Laco na druhé straně proti Krenželokovi. V 47. minutě předvedl vynikající obranný zákrok Vondrka, když skokem plavmo překazil svou holí souhru Stránského a Vitáska, kteří uháněli ve vlastním oslabení sami na Laca.

Domácí kapitán měl navíc hlavní slovo i o dvě minuty později, kdy si na vlastní obranné modré čáře stáhl kotouč ze vzduchu rukavicí, prolétl celým hřištěm a blafákem do forhendu pokořil Lašáka. Následovalo vyloučení Skokana, při němž se na zteč vydal Tomica, ustál souboj se Šimkem a po objetí branky našel najíždějícího Humla, který trefil horní růžek.

Dvoubrankový náskok mohl ještě zvýraznit Růžička, jehož bekhend ale skončil na Lašákově lapačce. Důležité pro domácí však bylo, že během akce se provinil faulem vysokou holí Bližňák a dostal trest na dvě plus dvě minuty. I díky tomu už domácí svou historicky první semifinálovou výhru bez větších potíží udrželi.

Chomutov doma přehrál Liberec 2:0, a snížil tak na 1:2!
: Vondrka, Huml
Další zápas se bude hrát zítra v 17:20. pic.twitter.com/7cXw7lD667

— Tipsport extraliga (@telh_cz) 4. dubna 2017

Baráž o extraligu pokračovala čtvrtým kolem. Oba zápasy šly do prodloužení a oba vyhráli hosté. Skupinu o účast v příštím ročníku vede Jihlava, o jejíž výhře v Českých Budějovicích rozhodl po 36 sekudnách prodloužení Tomáš Čachotský.

Na druhou postupovou pozici se o bod před Jihočechy dostala Karlovarská Energie. O dvou bodech pro Karlovy Vary rozhodl po přečíslední dvou na jednoho David Gríger.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 49. Vondrka (Kudělka), 50. Huml (Tomica, Rutta). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Ondráček. Vyloučení: 3:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1,- 0:1)
Branky a nahrávky: 13. M. Čermák (Fillman, F. Novák) - 47. Bilčík (J. Skořepa), 61. Čachovský. Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváků: 6421 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora (Trončinský, Rolinek), 36. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 15. Mikulík (T. Rachůnek, Sičák), 26. Skuhravý (D. Kindl, Dujsík), 64. Gríger. Rozhodčí: Lacina, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5, navíc Zajíc (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 8003.

ČTK, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme